Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 16:52

Νέα Φιγαλεία: Ομιλία για τη ζωή και τη δράση του Αγίου Γρηγορίου Μεθώνης

Γράφτηκε από την

Ομιλία για τη ζωή και τη δράση του Αγίου Γρηγορίου Μεθώνης, με τίτλο “Η ζωή και ο βίος του Αγίου Γρηγορίου Επισκόπου Μεθώνης – Εθνοϊερομάρτυρα”, θα δοθεί σήμερα Σάββατο στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο της Νέας Φιγαλείας Ολυμπίας.

Πρόκειται για μια διαπεριφερειακή εκδήλωση Ηλείας – Μεσσηνίας, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, που διοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Σύλλογος Νεολαίας και Αθλησης της πόλης.

Ανάλογη εκδήλωση διοργανώθηκε και στη Μεθώνη τον περασμένο Οκτώβριο. Στη Νέα Φιγαλεία ομιλητές θα είναι ο ιστορικός ερευνητής Αγαθοκλής Παναγούλιας και ο Διονύσης Ψαλλίδας, διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης.

Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις μαθητών που πέτυχαν σε διαγωνισμό της Μητρόπολης Μεσσηνίας για τον επίσκοπο, ενώ στο τελευταίο μέρος θα παρουσιαστεί η ιστορική σημαία της πόλης που ύψωσε η αδελφή του επισκόπου Αδαμαντία Γρηγοριάδη στη Νέα Φιγαλεία το Μάρτιο του 1821.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Πύλου-Νέστορος, του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Συλλόγου Φίλων Κάστρου Μεθώνης, του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης, καθώς και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας.