Σάββατο, 01 Ιανουαρίου 2022 11:32

Η “Αυτοσχέδια σκηνή” στο «Θέατρο βαγόνι» (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Η “Αυτοσχέδια σκηνή” στο «Θέατρο βαγόνι» (βίντεο)

Με περισσότερο φως και χρώμα γιόρτασε ο Δήμος Καλαμάτας τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο Χριστουγεννιάτικο Σταθμό του Αϊ-Βασίλη που φέτος λειτούργησε για πρώτη φορά στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, στο χώρο του πατινάζ.

Το πάρκο είναι ένας πνεύμονας πράσινου που απολαμβάνει κανείς στη βόλτα του, ενώ διαθέτει εγκαταστάσεις για την ψυχαγωγία των παιδιών. Αποτελεί το μοναδικό υπαίθριο μουσείο τρένων στην Ελλάδα και μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον κάθε επισκέπτη της πόλης.

Εδώ και λίγο καιρό ένας νέος χώρος τέχνης λειτουργεί από την “Αυτοσχέδια σκηνή” στο «Θέατρο βαγόνι», μεταξύ της κεντρικής και της βορεινής παιδικής χαράς, ύστερα από παραχώρηση του Δήμου.

Ενα βαγόνι παλιού τρένου- που πλέον έχει μετατραπεί σε θεατρική σκηνή- υποδέχεται τους θεατές- επιβάτες, οι οποίοι «αναχωρούν» για ένα θεατρικό ταξίδι στη φαντασία και τα παραμύθια. Στο «Θέατρο βαγόνι» θα πραγματοποιούνται θεατρικά εργαστήρια για παιδιά, σεμινάρια θεάτρου για νέους, θεατρικές δραστηριότητες για ενήλικες, προγράμματα για σχολεία, κουκλοθέατρο, αφηγήσεις παραμυθιών με παραμυθοκάρτες, παραστάσεις, σεμινάρια συγγραφής σύγχρονου παραμυθιού με σκοπό την ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση!

 

Κ.Δρ.


NEWSLETTER