Κυριακή, 06 Μαρτίου 2022 09:07

Αποχή ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας

Αποχή ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας

 

Σε αποχή προχωρά ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας από την Τρίτη 8 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 11 του μηνός, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Η αποχή γίνεται σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους τους του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας και εκφράζει τη δυσαρέσκεια τους για τη μη πλήρωση των κενών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων στο Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας και Πλαταμώδους, στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας και την Εισαγγελία Κυπαρισσίας.

Πιο συγκεκριμένα στην απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου τονίζεται ότι «εκφράζει την συμπαράστασή του στους συναδέλφους του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδος και στέκεται δίπλα στο δίκαιο αίτημά τους για την εύρυθμη λειτουργία του Πρωτοδικείου Αμαλιάδος και την στελέχωσή του με τον προβλεπόμενο εκ του οργανισμού αριθμό δικαστικών υπαλλήλων που έχει κριθεί κατά το νόμο αναγκαίος. Καλούμε το υπουργείο Δικαιοσύνης να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καλυφθούν τα κενά κατά νόμο».

Επίσης «ζητά την άμεση πλήρωση της κενής οργανικής θέσης δικαστικού γραμματέα του Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους στο οποίο υπηρετεί μια δικαστική γραμματέας και είναι αδύνατο, ούτε στοιχειωδώς, να υποστηριχθεί γραμματειακώς το Ειρηνοδικείο αυτό. Ζητά την πρόσληψη δικαστικών υπαλλήλων / γραμματέων στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, Εισαγγελία Κυπαρισσίας και Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας σε κενές οργανικές θέσεις οι οποίες είχαν προκηρυχθεί με πρόσφατους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, ελλείψεις επίσης σοβαρές που πρέπει να καλυφθούν το ταχύτερο δυνατό». 

Κ.Μπ.