Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 19:46

Απεργία και συγκέντρωση οικοδόμων στην Καλαμάτα (βίντεο)

Απεργία και συγκέντρωση οικοδόμων στην Καλαμάτα (βίντεο)

 

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των οικοδόμων συμμετείχε χθες το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας και πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Καλαμάτα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, ενώ ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους.

Οπως ενημερώνει το συνδικάτο, “οι περισσότερες οικοδομές στην πόλη της Καλαμάτας ήταν κλειστές. Από τα ξημερώματα δυνάμεις του συνδικάτου συνεχίζοντας τις εξορμήσεις - ενημερώσεις των προηγούμενων ημερών στις οικοδομές και στα εργοτάξια της Καλαμάτας, ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για την απεργία και τις διεκδικήσεις των οικοδόμων. Ακόμα και οι λιγοστές οικοδομές που είχαν ξεκινήσει εργασίες, σταμάτησαν μετά το κάλεσμα του συνδικάτου στην απεργία”.

Το συνδικάτο καταγγέλλει “την κατασκευαστική εταιρεία ΕΘΝΟΚΑΤ, η οποία κατασκευάζει ξενοδοχείο στην Παραλία της Καλαμάτας. Εδειξε το αληθινό της πρόσωπο, βλέποντας την αντιπροσωπεία του συνδικάτου, μετέτρεψε το υπόγειο σε μπουντρούμι, κατεβάζοντας τους εργαζόμενους και αφήνοντάς τους μέσα στο σκοτάδι για να μην έρθουν σε επαφή με το συνδικάτο. Η προσπάθεια αυτή φυσικά έπεσε στο κενό”.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Μεσσηνίας Παναγιώτης Καράμπελας δήλωσε ότι “13 χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία συλλογική σύμβαση εργασίας και τα μεροκάματα όχι απλά είναι κολλημένα, αλλά έχουν μειωθεί και με τις αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα εξανεμίζονται πριν μπουν στις τσέπες μας”. Ανέφερε πως “τα ένσημα μάς τα κλέβουν, μας τα έκλεβαν και σήμερα είναι ακόμα χειρότερα” και παρατήρησε: “Διεκδικούμε να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία θα λύσει το ένσημο, το κατώτατο μεροκάματο, το συνταξιοδοτικό, την ασφάλεια, τα δώρα, τα επιδόματα. Γιατί έχουν φθάσει στο σημείο να βάζουν στους οικοδόμους ένσημα υπαλλήλου, γιατί είναι πιο φθηνά για τις εταιρείες”.