Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 08:27

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εμπόρους και επαγγελματίες στην Καλαμάτα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εμπόρους και επαγγελματίες στην Καλαμάτα

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο της Αριστομένους μπροστά από το Ιστορικό Δημαρχείο διοργανώνουν αύριο στις 10 π.μ. έμποροι και επαγγελματίες.

Χθες το πρωί σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για νέα λουκέτα στην αγορά μετά από 10 χρόνια οικονομικής και 2 χρόνια υγειονομικής κρίσης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας Γιώργος Καπερώνης αναφέρθηκε στη συσσώρευση υποχρεώσεων και ζήτησε ουσιαστικά μέτρα στήριξης.

Η εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Μαρία Ασημακοπούλου, μεταξύ άλλων, ζήτησε κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ρεύματος και μετατροπή των επιστρεπτέων προκαταβολών σε μη επιστρεπτέες, θέσπιση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού και μείωση του ΦΠΑ.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης Γιώργος Πετρόπουλος είπε ότι έχουν κλείσει 100.000 επιχειρήσεις από την αρχή της οικονομικής κρίσης και επιτέθηκε στον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη επειδή ο τελευταίος χαρακτήρισε "αχάριστους" τους επιχειρηματίες. Ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι οι επιχειρηματίες έβαλαν πλάτη κατά τη διάρκεια της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης και μεταξύ άλλων ζήτησε αύξηση του κατώτατου μισθού για να αυξηθεί η κυκλοφορία του χρήματος.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Κουρέων - Κομμωτών Κέλλυ Φερέτου είπε ότι τα καταστήματα του κλάδου θα κλείσουν αύριο και παρουσίασε τα αιτήματα των κουρέων και των κομμωτών.

Θ.Λ.