Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 16:10

Σε τροχιά υλοποίησης το Open Mall Μεσσήνης (βίντεο)

Σε τροχιά υλοποίησης το Open Mall Μεσσήνης (βίντεο)

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το ανοιχτό κέντρο εμπορίου (Open Mall) της Μεσσήνης.

Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος ερωτώμενος από την “Ε”, προκηρύχθηκε ήδη ο ανοιχτός διαγωνισμός δημοπράτησης του έργου, προϋπολογισμού 1,07 εκατ. ευρώ. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) και ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών την 4η Μαΐου.

Η περιοχή της προτεινόμενης παρέμβασης, όπως προβλέπεται στη σχετική μελέτη του 2019, είναι ενιαία και ορίζει το μεγαλύτερο τμήμα της κεντρικής αγοράς της Μεσσήνης, εστιάζοντας στα σημεία με ιδιαίτερη πυκνότητα καταστημάτων.

Συγκεκριμένα ορίζεται: α) Από τη λεωφόρο Εθνάρχου Μακαρίου και τη διασταύρωση με την οδό Δημητρίου Κούτσικα και σε όλο το μήκος της τελευταίας έως την κεντρική πλατεία της πόλης, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την τοπική αγορά. β) Από όλους τους δρόμους περιφερειακά της κεντρικής πλατείας, κατά το μήκος που οι δρόμοι αυτοί συνορεύουν με την κεντρική πλατεία, και συγκεκριμένα, από τις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Μουλαβασίλη, Λοχαγού Νικολόπουλου, Λοχαγού Πετρουλάκη, Σταδίου, Πλάτωνος, Κουμουνδούρου, η οποία διασταυρώνεται με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. γ) Από την οδό 28ης Οκτωβρίου, παράλληλη της Δημητρίου Κούτσικα σε όλο το μήκος της. δ) Από την οδό Γαργαλίδου σε όλο το μήκος της, παράλληλη της οδού 28ης Οκτωβρίου και ε) από την οδό Φεσσά, από τη διασταύρωσή της με τη Γαργαλίδου, έως την οδό 28ης Οκτωβρίου.

Επίσης στο πλαίσιο της πράξης προβλέπεται προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων “έξυπνης πόλης” στην ευρύτερη εμπορική περιοχή της Μεσσήνης.

Ν.Κ.