Τετάρτη, 04 Μαϊος 2022 16:44

Eπιστρέφει το 3ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας

 

 

Eπιστρέφει - ζωντανά - το 3ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας "σΤης ελιάς το δάκρυ”, για ένα χορταστικό τριήμερο γεμάτο αφηγήσεις...

Από την Παρασκευή 6 Μαΐου έως και την Κυριακή 8 Μαΐου, 11 αφηγητές θα γεμίσουν το αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας με παραμύθια.. με κουκιά... και με ρεβίθια!

Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 9 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας. Εκεί η αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη θα "βουτήξει" στα βαθιά νερά των ιστοριών του κόσμου οδηγώντας μας με τρόπο θαυμαστό στην μαγική λίμνη των παραμυθιών.

Στην συνέχεια το Σάββατο 7 Μαΐου, η Σάσα Βούλγαρη προσφέρει ένα βιωματικό εργαστήρι 5 ωρών για την τεχνική της προφορικής αφήγησης με τίτλο "Το ταξίδι των ήχων στη γλώσσα των παραμυθιών”. Το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο με 4 αφηγήσεις από 10 ντόπιους αφηγητές για παιδικό, ενήλικο και μικτό κοινό.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής: - Παρασκευή 6 Μαΐου αμφιθέατρο Φιλαρμονικής 9 μ.μ. βραδιά αφήγησης για ενήλικο κοινό και για εφήβους από 11 χρονών "Μέσα στου νερού το καθρέφτισμα" με την Σάσα Βούλγαρη. Σάββατο 7 Μαΐου αμφιθέατρο Φιλαρμονικής 6.30 μ.μ. “Απόγευμα με παραμύθια για μικρούς και μεγάλους "Στης ανέμης το σκοπό, μια φορά κι έναν καιρό..." Αγγελική Θεοδωρακοπούλου - Παναγιώτα Ηλιοπούλου. Σάββατο 7 Μαΐου αμφιθέατρο Φιλαρμονικής 9 μ.μ. βραδιά αφήγησης για ενήλικο κοινό "Γυναίκες φως... λόγια θεριά... αερικά σημάδια" Εύη Ντινοπούλου, Σπύρος Τσίρος, Χριστίνα Δίμιζα. Κυριακή 8 Μαΐου αμφιθέατρο Φιλαρμονικής 12 το μεσημέρι πρωινό με παραμύθια για μικρούς και μεγάλους "...πετάει πετάει το τσουράπι..." Θεοδοσία Ψευτέα, Λίλλυ Τριαντάρη. Κυριακή 8 Μαΐου αμφιθέατρο Φιλαρμονικής 7.30 μ.μ. απόγευμα με παραμύθια για ενήλικο κοινό και εφήβους από 11 χρονών "...περιεργότερο και περιεργότερο..." Γεωργία Γκότση, Κατερίνα Γυφτάκη, Μαρίζα Νταϊφά.

Τιμή εισιτηρίων: 3 ευρώ παιδικό/μαθητικό, 5 ευρώ για ενήλικες.