Τετάρτη, 18 Μαϊος 2022 20:40

Χωρίς νερό έμεινε ο Αετός λόγω οφειλής στη ΔΕΗ

Χωρίς νερό έμεινε ο Αετός λόγω οφειλής στη ΔΕΗ

Χωρίς νερό έμεινε χθες το πρωί ο Αετός του Δήμου Τριφυλίας, καθώς η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο αντλιοστάσιο του χωριού λόγω οφειλών.

Το χωριό έμεινε χωρίς νερό μέχρι το απόγευμα, οπότε και έγινε η επανασύνδεση του ρεύματος, αφού είχε προηγηθεί η πληρωμή της οφειλής της ΔΕΥΑΤ προς τη ΔΕΗ ύψους 8.768 ευρώ. Όπως είναι φυσικό υπήρξε μεγάλη ταλαιπωρία για τους κατοίκους, καθώς το χωριό δεν τροφοδοτείται με φυσική ροή και χωρίς ρεύμα η υδροδότηση είναι αδύνατη.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Αετού Αντώνη Αλεβίζο μας είπε πως περίπου στις 9 το πρωί το χωριό έμεινε χωρίς νερό και όταν ο ίδιος πήγε στο αντλιοστάσιο να δει τι συμβαίνει, υπήρχε σημείωμα από τη ΔΕΗ για τη διακοπή του ρεύματος λόγω χρέους. Από εκεί και πέρα ενημέρωσε το δήμο, ενώ και ο ίδιος ξεκίνησε μια προσπάθεια με συνεχείς επικοινωνίες με τη ΔΕΗ για να γίνει η επανασύνδεση. Κάτι που έγινε όπως μας είπε, περίπου στις 5 το απόγευμα. Υπογράμμισε δε ότι νιώθουν εγκαταλελειμμένοι και πως πλέον οι πρόεδροι δεν έχουν αρμοδιότητες, καθώς όλα γίνονται κεντρικά από το δήμο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Χαράλαμπος Αυρηλιώνης επισήμανε ότι στους λογαριασμούς πληρώνουν ένα ποσό έναντι και μέχρι τώρα δεν υπήρχε πρόβλημα. Τόνισε ότι αυτή είναι μία πρακτική που γίνεται χρόνια και την κάνουν και άλλοι δήμοι, ενώ για το συγκεκριμένο σημείωσε πως χθες μετά τη διακοπή εξοφλήθηκε το υπόλοιπο του ποσού που υπήρχε.

Πράγματι χθες στη «Διαύγεια» της ΔΕΥΑΤ είχε αναρτηθεί το ένταλμα πληρωμής ποσού 8.768 ευρώ προς τη ΔΕΗ.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΡΙΜΗ

«Σε ποιες μαύρες τρύπες της ΔΕΥΑΤ χάνονται τα ανταποδοτικά λεφτά των δημοτών και μένει απλήρωτη η ΔΕΗ;» αναρωτιέται με ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Δριμής για το γεγονός ότι ο Αετός έμεινε χωρίς νερό, καθώς η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο αντλιοστάσιο.

Σε ανακοίνωση-καταγγελία του σημειώνει: «Ντροπή! Απλήρωτη η ΔΕΗ, χωρίς νερό ο Αετός. Απαράδεκτοι! Η ΔΕΥΑΤ δεν πλήρωσε το λογαριασμό του αντλιοστασίου στον Αετό και η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα, σήμερα 17-5-2022. Ολόκληρο το ιστορικό χωριό του Αετού έμεινε χωρίς νερό! Οι κάτοικοι έχουν αναστατωθεί με το πρωτοφανές γεγονός! Πρόκειται για άλλη μια επιτυχία (!) της διοίκησης Λεβεντάκη και των συνοδοιπόρων της. Τι άλλο να περιμένουμε;

Σε ποιες μαύρες τρύπες της ΔΕΥΑΤ χάνονται τα ανταποδοτικά λεφτά των δημοτών και μένει απλήρωτη η ΔΕΗ;

Υ.Γ. Για την απευθείας ανάθεση των άχρηστων δικλίδων ασφαλείας βρέθηκαν χρήματα, βέβαια».

Κ.Μπ.