Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 14:46

Το 2ο Λύκειο Καλαμάτας στη Ρουμανία

Γράφτηκε από την

Το 2ο Λύκειο Καλαμάτας στη Ρουμανία

 

Στη Ρουμανία βρέθηκε το 2ο Λύκειο Καλαμάτας πριν λίγες μέρες, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης Erasmus για την υλοποίηση του προγράμματος “Ergo”.

Δύο εκπαιδευτικοί - ο Θανάσης Λύκος και η Αμαλία Μπεσμπέα και δύο μαθήτριες - η Γεωργία Κλείδωνα και η Ελένη Κομποχόλη - είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε μια βαλκανική σύμπραξη σχολείων, αφού οι υπόλοιποι συμμετέχοντες προέρχονταν από την Κύπρο, την Τουρκία και τη Ρουμανία.

Πέρα από τη συμμετοχή σε δράσεις για την ισότητα, τον αποκλεισμό της βίας και τη συμπερίληψη, ουσιαστική ήταν η δυνατότητα που δόθηκε στους μετέχοντες να βρεθούν σε μια χώρα που είναι πολύ κοντά στη ζώνη του Ουκρανικού πολέμου, με έντονο το αποτύπωμα του στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά - το κυριότερο - να έρθουν σε επαφή με τον κοινό βαλκανικό πολιτισμό.

Το 2ο Λύκειο Καλαμάτας, ως ένα από τα διαπιστευμένα σχολεία Erasmus για το διάστημα 2022 – 2027, δίνει προτεραιότητα στις διαβαλκανικές συμπράξεις και συναντήσεις και θα συνεχίσει να υποστηρίζει, μέσα από ανάλογες μελλοντικές δράσεις του, το άνοιγμα προς τα Βαλκάνια και την ιδέα της συμφιλίωσης και ειρηνικής συμβίωσης των λαών τους, όπως γίνεται γνωστό μέσα από την ανακοίνωση. Το εκπαιδευτικό ταξίδι θα συνεχιστεί με νέα συνάντηση στην Καλαμάτα και ο πρώτος αυτός κύκλος θα κλείσει στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούλιο του 2022.