Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 12:58

Ολοκληρώθηκε με καταγγελίες το 11ο Αντιρατσιστικό - Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

“Η στρατιωτικοποίηση της Αστυνομίας θα ενταθεί και άλλο”, σημείωσε ο Γιάννης - Ορέστης Παπαδημητρίου (Maniflod files), μιλώντας το απόγευμα του Σαββάτου, στο 11ο Αντιρατσιστικό - Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας στον περίβολο του Διοικητηρίου Μεσσηνίας.

Παρατήρησε ότι η Ελλάδα είναι η 2η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση (μετά την Κύπρο) στην αναλογία αστυνομικών ανά κάτοικο και η 1η για την αστυνόμευση σε επίπεδο ΑΕΠ. Ανέφερε, ακόμα, ότι τα τελευταία χρόνια μειώνονται οι προσλήψεις αστυνομικών μέσω εισαγωγών στις Αστυνομικές Σχολές από τις πανελλαδικές και αυξάνονται οι προσλήψεις ειδικών φρουρών στα πρότυπα της παλιάς Χωροφυλακής.

Το φεστιβάλ που οργάνωσε η Αντιφασιστική Κίνηση της Καλαμάτας ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ και περιελάμβανε συζητήσεις για την “οικονομική βία - καταστολή - φτωχοποίηση” και τις “επαναπροωθήσεις: ένα διαρκές κρατικό έγκλημα”, Stand Up Comedy και συναυλίες.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι καταγγελίες, που έγιναν από ομιλητές την τελευταία ημέρα για επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών από το ελληνικό κράτος: