Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 15:04

Μέτωπο διεκδίκησης Μεσσηνίας - Ηλείας: "Το ταξίδι του δρόμου, Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, συνεχίζεται.. Επομένη στάση, «Μελέτες, Ολυμπία Οδός & Μορέας»"

Γράφτηκε από την
Μέτωπο διεκδίκησης Μεσσηνίας - Ηλείας: "Το ταξίδι του δρόμου, Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, συνεχίζεται.. Επομένη στάση, «Μελέτες, Ολυμπία Οδός & Μορέας»"

"Το ταξίδι του δρόμου, Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, συνεχίζεται.. Επομένη στάση, «Μελέτες, Ολυμπία Οδός & Μορέας» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης του Μετώπου Διεκδίκησης 25 Συλλογών και Φορέων Μεσσηνίας & Ηλείας μέσω της οποίας εκφράζεται ικανοποίηση και συγκρατημένη αισιοδοξία για τα όσα προέκυψαν από την σύσκεψη κορυφής της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

"Με μεγάλη προσμονή αναμέναμε τα αποτελέσματα της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για το μέλλον του αυτοκινητόδρομου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.

Βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο και με θετικότητα, καθώς το συγκεκριμένο έργο συζητείται εδώ και δεκαετίες, με την πραγματοποίηση της σύσκεψης, και την άμεση επικαιροποίηση των μελετών που σε αυτήν αποφασίστηκε, το έργο παραμένει ζωντανό και Ενιαίο, από τον Πύργο μέχρι την Τσακώνα, και η 4η Ιουλίου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως εναρκτήριο λάκτισμα για την υλοποίηση του έργου.

Μας προβληματίζει όμως ιδιαίτερα, ο χρόνος, που θα χρειαστεί για την επικαιροποίηση των μελετών, καθώς και ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση των προτάσεων από την εταιρεία «Ολυμπία Οδός» για τις δυνατές λύσεις στα 22 χλμ. της περιοχής του Καϊάφα, όπως και ποιο χρηματοδοτικό εργαλείο θα εξευρεθεί για την υλοποίηση του έργου, τα οποία και δεν ανακοινωθήκαν.

Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη είναι θετική, και μια πρώτη δικαίωση, του μετώπου διεκδίκησης του αυτονόητου, από Συλλόγους και Φορείς σε Μεσσηνία και Ηλεία.

Από μεριάς μας, θα είμαστε εκεί, μέρα τη μέρα, να παρακολουθούμε τις εξελίξεις από τούδε και στο εξής, παρεμβαίνοντας όπου και όποτε χρειάζεται, με υπομονή, επιμονή και συστηματικότητα, ώστε να επιτευχθεί ο τελικός μας στόχος, που δεν είναι άλλος, από την άμεση κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου.

Τίποτα λιγότερο, από την άμεση δημιουργία των κατάλληλων εκείνων συνθηκών, που θα οδηγήσουν στο αυτονόητο, την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, στο άμεσο μέλλον, και όχι στο ασαφές μέλλον, δεν μπορεί να γίνει δεκτό".


NEWSLETTER