Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 17:10

Εκπαιδευτική δράση για ΚΑΡΠΑ στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από την

Με επιτυχία και σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στην Κυπαρισσία η εκπαιδευτική δράση με θέμα την ενημέρωση ομάδων του πληθυσμού για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Τη δράση διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος» σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Τρίπολης, την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Φιλιατρών και την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Καλαμάτας. Είχε στόχο να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους πολίτες στην παροχή πρώτων βοηθειών με τις συγκεκριμένες μεθόδους, που μπορούν να αποβούν κρίσιμες και σωτήριες για αρκετούς ανθρώπους που θα τις χρειαστούν. Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης ήταν διάρκειας 5 ωρών και οι συμμετέχοντες παρέλαβαν βεβαίωση παρακολούθησής του.

Οι εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Γιώργος Ηλιόπουλος και Δημήτρης Λαμπρόπουλος από την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Φιλιατρών και Νίκος Λιαράκος από την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Καλαμάτας πραγματοποίησαν την εκπαίδευση, που περιελάμβανε θεωρία και πρακτική άσκηση στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, στην παροχή πρώτων βοηθειών και στην αντιμετώπιση επειγουσών και απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων, όπως ο πνιγμός λόγω φραγής της αναπνευστικής οδού, χτυπήματα, τσιμπήματα, εγκαύματα, τραυματισμοί και άλλα.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας: «Οι ενημερωμένοι και καταρτισμένοι πολίτες μπορούν πλέον να αποτελέσουν τον σωτήριο συνδετικό κρίκο για να σωθεί μια ζωή μέχρι να φτάσουν οι διασώστες και να λάβει το θύμα υγειονομική περίθαλψη.

Ευχαριστούμε θερμά για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Τρίπολης, την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Φιλιατρών και την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Καλαμάτας».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER