Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 21:56

Σωματείο Ορυχείων Σταθμών Μεγαλόπολης: "Η ΔΕΗ είναι εθνικό κεφάλαιο, δεν προσφέρεται για πώληση"

Γράφτηκε από την

 

"Η ΔΕΗ είναι εθνικό κεφάλαιο και δεν προσφέρεται για πώληση. Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση για ξεπούλημα της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ έχει ανάγκη από ένα στρατηγικό πλάνο εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης και όχι από διάσπαση,  διάλυση και ξεπούλημα που προωθεί η κυβέρνηση".

 

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της η διοίκηση του Σωματείου Ορυχείων Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης για τον «διαμελισμό» -όπως σημειώνει- της επιχείρησης, που αποφασίστηκε με πράξη του υπουργικού συμβουλίου χθες Τετάρτη, 24 Ιουλίου.

"Η κυβέρνηση με τις επιταγές της τρόικας και των δανειστών, χωρίς να υπολογίζουν το δημόσιο συμφέρον, αγνοώντας τις επιπτώσεις για τους καταναλωτές, παραδίδει σε ιδιώτες αυτό που χτίστηκε στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων με τα χρήματα του ελληνικού λαού. Μια τέτοια καταστροφική επιλογή οδηγεί στην υποβάθμιση και περιθωριοποίηση τον ενεργειακό γίγαντα της χώρας, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ιδιωτών και των τοκογλύφων δανειστών, σε βάρος του λαού και της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας. 

Η ΔΕΗ είναι εθνικό κεφάλαιο και δεν προσφέρεται για πώληση. Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση για ξεπούλημα της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ έχει ανάγκη από ένα στρατηγικό πλάνο εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης και όχι από διάσπαση,  διάλυση και ξεπούλημα που προωθεί η κυβέρνηση.

Αγωνιζόμαστε για μια σύγχρονη, δημόσια, ενιαία, καθετοποιημένη, αναβαθμισμένη, ανασυγκροτημένη ΔΕΗ, που θα λειτουργεί με αποκλειστικά αναπτυξιακά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια. 

Το συνδικαλιστικό κίνημα και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ θα αντισταθούν με κάθε τρόπο, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον, τα συμφέροντα των Ελλήνων καταναλωτών για προσιτές και φτηνές υπηρεσίες στην ηλεκτρική ενέργεια, για μέτρα και πολιτικές που θα στηρίζουν την ανάπτυξη της χώρας. Κυβέρνηση και τρόικα θα βρουν απέναντί τους, τους εργαζόμενους, που θα αγωνιστούν για να προστατέψουν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Λεκανοπέδιο σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση της ΔΕΗ και της δημόσιας περιουσίας. Εργαζόμενοι, συνδικάτα, κοινωνικοί φορείς, όλοι μαζί στον αγώνα. Να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό, πλατύ μέτωπο αντίστασης και αγώνα που θα φράξει το δρόμο για τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ» καταλήγει η ανακοίνωση από το ΣΟΣ ΔΕΗ Μεγαλόπολης.