Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 22:43

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Καταγγελία ΠΑΣΠ για γραφεία φοιτητικού συλλόγου

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Καταγγελία ΠΑΣΠ για γραφεία φοιτητικού συλλόγου

Την απροειδοποίητη μεταφορά του φοιτητικού συλλόγου της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καταγγέλλει η ΠΑΣΠ με γραπτή της ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων “εν μέσω του καλοκαιριού και ενώ όλοι οι φοιτητές απουσίαζαν από τους χώρους του Ιδρύματος, ο Φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων παρέμεινε ενεργός μέσω των δράσεων του. Παρόλα αυτά κάποιοι άνθρωποι οι όποιοι νομίζουν πως έχουν την εξουσία στο τμήμα Γεωπονίας αποφάσισαν αυτοβούλως να μεταφέρουν το νομικά θεσμοθετημένο όργανο εκπροσώπησης των φοιτητών εκτοπίζοντας τον σε μία αίθουσα-αποθήκη, η οποία δεν ενδείκνυται για την πραγματοποίηση Διοικητικών Συμβουλίων και κάλυψης των αναγκών του Φοιτητικού Συλλόγου. Απορίας άξιο αποτελεί το πώς πραγματοποιήθηκε η μεταφορά του εξοπλισμού και των εγγράφων του Φοιτητικού Συλλόγου χωρίς την γνωστοποίηση κάποιου επίσημου εγγράφου από τα θεσμοθετημένα όργανα του Ιδρύματος και του Πανεπιστήμιου προς τον πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου”.
Στην ίδια ανακοίνωση η ΠΑΣΠ καλεί τον κοσμήτορα της Σχολής Δημήτρη Πετρόπουλο και τον διδάσκοντα Αναστάση Κότσιρα “να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν” και να απαντήσουν δημόσια σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Μάλιστα, καταλήγοντας η ανακοίνωση μιλά για “ανήθικο πόλεμο που δέχτηκε ο Φοιτητικός Σύλλογος” και δεσμεύεται ότι “θα βρίσκεται στο πλάι των φοιτητών επιλύνοντας κάθε πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η φοιτητική κοινότητα κατά την διάρκεια της χρονιάς, ενώ ταυτόχρονα θα αντιστέκεται σθεναρά σε ανθρώπους και τακτικές που έχουν ως κύριο στόχο την υποβάθμιση του Συλλόγου και την αδρανοποίηση αυτού”.