Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2013 07:45

Παραίτηση υπέβαλε ο Παν. Μπόζος

Παραίτηση υπέβαλε ο Παν. Μπόζος

Την παραίτησή του από την θέση του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας (διοικητή της νοσηλευτικής μονάδας Κυπαρισσίας) έχει υποβάλει από την Δευτέρα 29 Ιουλίου ο Παναγιώτης Μπόζος.

Στην λιτή αίτησή του προς το υπουργείο Υγείας αναφέρει απλώς ότι παραιτείται από την συγκεκριμένη θέση, χωρίς να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση. Σε επικοινωνία που είχαμε, δεν θέλησε να αναφερθεί στους λόγους της παραίτησής του, τονίζοντας όμως ότι σύντομα θα αναφερθεί σε αυτούς όταν θα γίνει δεκτή η παραίτηση και δημοσιευτεί το σχετικό ΦΕΚ.

Ωστόσο φαίνεται ότι η βασική του διαφωνία με τις πολιτικές που εφαρμόζονται στον τομέα της διάρθρωσης του νοσοκομειακού χάρτη της χώρας και η -όπως φαίνεται- σταδιακή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, τον έχουν οδηγήσει σε αυτή του την απόφαση. Το σίγουρο είναι ότι ο ίδιος δεν θέλει να συνδέσει το όνομά του με την ενδεχόμενη ανακοίνωση υποβάθμισης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Εξάλλου βασική του θέση, όπως την έχει εκφράσει πολλές φορές, είναι ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο όχι μόνο δεν πρέπει να υποβαθμιστεί, αλλά αντιθέτως να ενισχυθεί, κάτι που πηγάζει από τη θέση και το ρόλο που έχει σε μια ευρύτερη περιοχή, η οποία δεν είναι εύκολο να καλυφθεί υγειονομικά διαφορετικά.

Αυτή η θέση του, όπως μας επισήμανε, εξακολουθεί να είναι και σήμερα υπογραμμίζοντας ότι αυτό δεν το λέει λόγο εντοπιότητας, αλλά γιατί πραγματικά το πιστεύει.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Μπόζος, αν και έχει υποβάλει την παραίτησή του, εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντα του, αφού δεν έχει απαλλαγεί από αυτά και αυτό θα συνεχίσει να κάνει μέχρι να γίνει δεκτή και να δημοσιευτεί το σχετικό ΦΕΚ.