Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 10:55

Σε πλειστηριασμό η ξενοδοχειακή μονάδα San Agostino

Σε πλειστηριασμό η ξενοδοχειακή μονάδα San Agostino

Στις 8 Μαρτίου 2023 έχει προγραμματιστεί να εκποιηθεί –εφόσον δεν υπάρξει κίνηση για την αναστολή του πλειστηριασμού– η ξενοδοχειακή μονάδα San Agostino με τιμή πρώτης προσφοράς 6 εκατ. ευρώ .

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ του Capital.gr για την ξενοδοχειακή μονάδα σύμφωνα με το οποίο: «Όταν η συγκεκριμένη τουριστική επένδυση υλοποιήθηκε (σ.σ. στην Ανάληψη του Δήμου Μεσσήνης), περίπου το 1970, από την οικογένεια Συκιώτη, είχε χαρακτηριστεί ως πρωτοποριακή για την εποχή της λόγω του εντυπωσιακού σχεδιασμού της, ενώ στο απόγειο της ακμής της φιλοξένησε, εκτός από πολυάριθμους επισκέπτες, που προέρχονταν από όλα τα μέρη του κόσμου, σημαντικές εγχώριες και διεθνείς προσωπικότητες από όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.

Ωστόσο, τώρα το συγκεκριμένο τουριστικό κατάλυμα βγαίνει σε πλειστηριασμό, ο οποίος δεν επισπεύδεται, ως είθισται, από κάποια τράπεζα ή κάποια εταιρεία διαχείρισης ληξιπρόθεσμων δανείων, αλλά από την κυπριακή εταιρεία Phasmida Holdings LTD, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 6 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο περιλαμβάνει ένα αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου, συνολικής έκτασης 120.994 τ.μ., το οποίο προέκυψε από τη συνένωση δύο όμορων οικοπέδων. Στην εν λόγω έκταση κατασκευάστηκε περίπου το 1970 ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα το οποίο επεκτάθηκε και ανακαινίστηκε με οικοδομική άδεια που εκδόθηκε το 2008. Σήμερα το ξενοδοχειακό συγκρότημα καταλαμβάνει επιφάνεια 17.900 τ.μ. και έχει δυναμικότητα 278 δωματίων και 613 κλινών. Συγκεκριμένα, αποτελείται από ένα κεντρικό κτίριο επιφάνειας 8.100 τ.μ., bungalows συνολικής επιφάνειας 6.700 τ.μ., από κέντρο καλλωπισμού και από tennis club. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, με βάση την εξωτερική αυτοψία, διαπιστώθηκε ότι το ξενοδοχειακό συγκρότημα πλέον δεν λειτουργεί και μοιάζει εγκαταλελειμμένο, ενώ εικόνα εγκατάλειψης εμφανίζει και ο περιβάλλων χώρος.