Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 17:02

Καλαμάτα: Πορεία από την Αντιφασιστική Κίνηση για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

 

Συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου, σήμερα στις 7.30 το βράδυ και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του 16χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, οργανώνει η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας.

“Ηταν 6 Δεκέμβρη 2008, όταν ο μπάτσος Κορκονέας σημάδεψε και δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 16χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο”, αναφέρει η Αντιφασιστική και μεταξύ των άλλων σημειώνει: “Το νέο διαδίδεται γρήγορα, και παρά το όργιο παραπληροφόρησης η δολοφονία γίνεται η σπίθα που πυρπολεί τις καρδιές κυρίως της νεολαίας. Τα υπόγεια ρεύματα αμφισβήτησης του κατεστημένου, αφανή μέχρι τότε για τους περισσότερους, βγαίνουν ορμητικά στο προσκήνιο και δημιουργούν την μεγαλειώδη εξέγερση του Δεκέμβρη. Μία εξέγερση πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, προφανώς μη αναμενόμενη όχι μόνο για την εξουσία και τους μηχανισμούς της αλλά και για τους ανθρώπους του κινήματος”.

Παρατηρεί πως “14 χρόνια πέρασαν από εκείνες τις μέρες. Σε αυτό το διάστημα, μετά το πρώτο μούδιασμα της εξουσίας και του πολιτικού προσωπικού τους ζήσαμε τη λεηλασία, την καταστροφή, την ερήμωση και την ιδιωτικοποίηση της φύσης, τις δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα, παράλληλα με την κακοποίηση όσων έζησαν, την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και την τεράστια ακρίβεια σε βασικά αγαθά επιβίωσης, τη διάλυση εργατικών δικαιωμάτων, τη διάλυση του ΕΣΥ, την υποβάθμιση της παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης, την ασυλία σε τραπεζίτες και την εκχώρηση σε αυτούς της πρώτης κατοικίας. Ζήσαμε και μια ιδιότυπη ολοκληρωτική κρατική χούντα που έγινε στο όνομα της προστασίας της υγείας και της ζωής από μια πανδημία, ένα αστυνομικό κράτος που εισβάλει σε πανεπιστήμια, απαγορεύει συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας. Θύματα αυτής της καταστολής και οι 3 σύντροφοι από την πόλη μας, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 6 Δεκέμβρη του 2020 και δικάζονται στις 6 Φεβρουαρίου του 2023”.

Καταλήγοντας, η Αντιφασιστική αναφέρει: “Ο Δεκέμβρης εξακολουθεί να μας ρωτά: υπάρχουμε, αλλά ζούμε;”.