Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 09:00

Μεσσηνία: Δύο μήνες χωρίς εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης λόγω... μετακόμισης

Γράφτηκε από τον

 

Εδώ και 2 μήνες δεν γίνονται οι εξετάσεις για τα σήματα, για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης στη Διεύθυνση Μεταφορών κι Επικοινωνιών, στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Αιτία η δυσλειτουργία του τμήματος αυτού από τη μετακόμισή του από το Διοικητήριο Μεσσηνίας, που ολοκληρώνεται πολύ καθυστερημένα, τις επόμενες ημέρες.

Το γεγονός αυτό μας επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε Μεσσηνίας Δημήτρης Φαββατάς - υπάλληλος της διεύθυνσης, προσθέτοντας ότι ακόμα όλο αυτό το διάστημα δεν γίνονται εξετάσεις για πιστοποιητικά επαγγελματικής ικανότητας (ΠΕΙ) για οδηγούς λεωφορείων και φορτηγών, καθώς και για ειδικές κάρτες για οδηγούς ταξί.

“Δεν έπρεπε να σταματήσουν καθόλου οι εξετάσεις αυτές, όπως έγινε με την μετακόμιση της διεύθυνσης από το κτήριο της οδού Σαλαμίνος στο Διοικητήριο, καθώς αφορούν αρκετό κόσμο που ταλαιπωρείται”, παρατήρησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων. Ανέφερε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι αρχικά η αίθουσα των εξετάσεων είχε προγραμματιστεί να λειτουργήσει στην πρώην σχολή Παπαφλέσσα, αλλά ο χώρος δεν ήταν επαρκής και τελικά θα φιλοξενηθεί στο ΚΕΚ, στην οδό Νέδοντος.

Επίσης, ο Δ. Φαββατάς επιβεβαίωσε διαμαρτυρίες πολιτών που δεχθήκαμε, πως παίρνουν το καινούργιο δίπλωμα οδήγησης ή αυτό που ανανεώνουν, μετά από 6 μήνες και ότι η διεύθυνση τους ένα προσωρινό έγγραφο δίπλωμα. “Υπάρχει έλλειψη προσωπικού στο συγκεκριμένο γραφείο της διεύθυνσης, για να γραφτούν τα διπλώματα”, μας είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Γ.Σ.

(Φωτογραφία αρχείου)