Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013 13:57

Οικολογικός κήπος δίπλα στη Φαρών

Εναν οικολογικό κήπο ανάμεσα στις πολυκατοικίες έχει δημιουργήσει στην Καλαμάτα, στη Σοφοκλέους, δίπλα στη Φαρών, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, συνταξιούχος της ΔΕΗ.

«Περνάει ευχάριστα η ώρα μου, θέλω να απασχολούμαι. Μου αρέσει να ασχολούμαι με τα κηπευτικά», μας είπε ο κυρ Δημήτρης και παρατήρησε πως η ασχολία του δεν έχει να κάνει με την κρίση, δεν προκλήθηκε από την ανάγκη για οικονομία.
Ο κήπος του παράγει από όλα τα καλά, ντομάτες, φασολάκια, μελιτζάνες, πιπεριές. «Περιποίηση θέλουν. Δεν υπάρχει χορταράκι, όταν βγαίνουν μπαίνω και τα κόβω», παρατήρησε ο συνταξιούχος παραγωγός. Επεσήμανε ότι ο κήπος έχει απόδοση, «χόρτασε ο κόσμος ντομάτες και όχι μόνο. Εχει φάει όλη η πολυκατοικία και η γειτονιά».
Σημείωσε πως  «πρόκειται για αγνά οικολογικά προϊόντα. Μεγαλώνουν μόνο με φουσκί που μου δίνει ο γιος μου από το Πεταλίδι».
Το χώρο για τον κήπο τού τον έχει παραχωρήσει ο γείτονας, ο ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας, καθώς αυτός μένει απέναντι στην πολυκατοικία, Σοφοκλέους 18.
Βγαίνοντας από τον κήπο, ένας γείτονας για τον ευχαριστήσει προφανώς και για να επιβεβαιώσει πως έχει τη στήριξη της γειτονιάς, του φώναξε: «Κυρ Δημήτρη, έχεις κάνει κήπο - πρότυπο, όλοι τον χαζεύουμε».