Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 16:45

Ανησυχία προκαλεί η πρόσχωση της ακτής στον Κορδία

Ανησυχία προκαλεί η πρόσχωση της ακτής στον Κορδία

Προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει σε κατοίκους κι επαγγελματίες του Κορδία, στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας η ολοένα και μεγαλύτερη πρόσχωση της ακτής από το αντιδιαβρωτικό έργο και ο κίνδυνος να εξαφανιστεί η θάλασσα στο συγκεκριμένο σημείο τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Οπως σημειώνουν, το έργο προστασίας της περιοχής από τη διάβρωση που έγινε πριν από χρόνια από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, πέτυχε τον σκοπό του, όμως, αυτό έγινε και με το ...παραπάνω, με αποτέλεσμα η φιλόξενη ακτή που δημιουργήθηκε, να κινδυνεύει με εξαφάνιση και η θάλασσα να παραμένει έξω από τα δύο μικρά τμήματα του λιμενοβραχίονα.

“Η προσάμμωση γίνεται τόσο γρήγορα που σε 1 - 2 χρόνια δεν θα υπάρχει θάλασσα μετά τα μπλόκια που έγιναν. Και αυτό είναι κακό για την περιοχή, θα υποβαθμιστεί και θα κλείσουν τα καταστήματα που μαζί με τη θάλασσα ζωντανεύουν την περιοχή”, μας επισημάνθηκε σχετικά.

Σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, για το σοβαρό αυτό ζήτημα έχει ενημερωθεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ενώ έχει επιληφθεί και η μελετήτρια - λιμενολόγος Μαριλένα Φράγκου, αλλά, για την ώρα, δεν υπάρχει συγκεκριμένη εξέλιξη. Αρχικά, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε κινητικότητα και διαβεβαίωση για λύση, αλλά δεν σημειώθηκε πρόοδος.

“Η παρέμβαση πρέπει να είναι άμεση, να προλάβει την εξαφάνιση της θάλασσας και την υποβάθμιση της περιοχής”, τονίστηκε σχετικά.

Γ.Σ.