Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 08:34

Φόλες σε σκυλιά στους Γαργαλιάνους

 

Το θάνατο με φόλες σκόρπισαν άγνωστοι στην περιοχή των Γαργαλιάνων δηλητηριάζοντας περισσότερα από δέκα σκυλιά, πολλά από τα οποία πέθαναν.

Οι φόλες, σύμφωνα με καταγγελίες φιλόζωων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπεσαν στην περιοχή Πηγάδια Γαργαλιάνων μέχρι και την περιοχή Μπάρλα. Σημειώνουν επίσης ότι αρκετά σκυλιά αγνοούνται, ενώ για όλη αυτή την κατάσταση έχει ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.

Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές των φιλόζωων: «Ενημερωθήκαμε το μεσημέρι ότι στην περιοχή Πηγάδια Γαργαλιάνων έως και την περιοχή Μπάρλα έχουν ρίξει φόλες και υπάρχουν νεκρά ζώα. Σε αυτοψία που κάναμε βρήκαμε αρκετά ζώα νεκρά και σε συζήτηση που κάναμε με άτομα που έχουν κτήματα στην περιοχή μάθαμε ότι υπάρχουν και αρκετά σκυλιά που αγνοούνται από χθες, ενημερώθηκε το αστυνομικό τμήμα Γαργαλιανων. Θλίψη και Οργή…. Τίποτα άλλο».

Ενώ σε άλλη ανάρτηση αναφέρεται: «Φόλες σε ένα μεγάλο μέρος αγροτικής - τουριστικής περιοχής ( από Πηγάδια μέχρι διασταύρωση Μπάρλα) και αρχίζεις με τα παιδιά της ομάδας οδοιπορικό φρίκης περίπου 10 ζώα νεκρά και άλλα τόσα περίπου να έχουν χαθεί τα ίχνη τους… Τι να πω, λυπάμαι πολύ που και αυτή η πράξη το πιο πιθανόν να μείνει ατιμώρητη. Όποιοι έχουν ζώα στη περιοχή ας κάνουν ένα τσεκ και μεγάλη προσοχή για κάποιες ημέρες μήπως υπάρχει και τίποτα ξεχασμένο.  Έχουν ενημερωθεί Η αστυνομία, οι  τοπικές αρχές και έπεται ο δήμος. Αυτά, με μεγάλη προσοχή και σύνεση».

Κ.Μπ.