Σάββατο, 04 Μαρτίου 2023 12:00

Καλαμάτα: Συγκέντρωση ΠΑΜΕ για το δυστύχημα στα Τέμπη

Καλαμάτα: Συγκέντρωση ΠΑΜΕ για το δυστύχημα στα Τέμπη

Κινητοποίηση για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη οργανώνουν σωματεία του ΠΑΜΕ σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, στην Καλαμάτα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

“Ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα. Προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα”, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους και παρατηρούν, μεταξύ άλλων: “Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και καλούμε την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, να υπάρξει ολόπλευρη στήριξη των τραυματιών και των οικογενειών των θυμάτων. Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών που άφησε πίσω της εκατόμβες νεκρών δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υποσχέσεις για την αναζήτηση των αιτιών”.

Ακόμα, ζητούν “να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ, αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση. Όλες οι κυβερνήσεις που απαξίωσαν τα έργα υποδομής, αντί να τα ολοκληρώσουν, χωρίς συντήρηση και επισκευές που είναι απαραίτητες για την ασφαλή τους λειτουργία. Που πέταξαν στο καλάθι των άχρηστων τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργαζομένων”.