Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 21:12

Απεργία ΑΔΕΔΥ αύριο στο δημόσιο

Γράφτηκε από την
Απεργία ΑΔΕΔΥ αύριο στο δημόσιο

Ολους τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ, αύριο Τετάρτη 8 Μαρτίου και να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας, στον πεζόδρομο της Αριστομένους στις 10.30 το πρωί, καλεί το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ.

“Τα τελευταία χρόνια όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουμε έναν εργασιακό Μεσαίωνα”, αναφέρει το Νομαρχιακό Τμήμα και σημειώνει: “Ακόμα και τα στοιχειωδέστερα εργασιακά δικαιώματα καταστρατηγούνται, ενώ η ανασφάλεια συνεχώς διογκώνεται. Με μαζικές κινητοποιήσεις στεκόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης του πρόσφατος εγκλήματος στα Τέμπη και απαιτούμε να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της υποστελέχωσης, στην πολιτική που μετράει τις ζωές μας σαν κόστος”.
Το Ν.Τ. τηα ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι “οι δημόσιοι υπάλληλοι διεκδικούμε: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των οργανικών κενών στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες μέσω του ΑΣΕΠ. Πάγωμα των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία εργαζόμενων που αδυνατούν να πληρώσουν. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Καμία αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο, που κατακτήθηκεμε αγώνες και θυσίες. Διασφάλιση των δικαιωμάτων της γυναίκας”.

 


NEWSLETTER