Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 17:56

Σιωπηρή διαμαρτυρία τα το δυστύχημα των Τεμπών από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας

Σιωπηρή διαμαρτυρία τα το δυστύχημα των Τεμπών από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας

Σιωπηρή διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσει αύριο στις 8.30 το βράδυ έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Παράλληλα τα μέλη του θα απέχουν σήμερα και αύριο από τα ακροατήρια όλων των δικαστηρίων της επικράτειας, ενώ θα υποβάλουν και δήλωση παράστασης για την υποστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή ποινική διαδικασία που αφορά το δυστύχημα.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου με θέμα την αποχή από τα καθήκοντά τους σήμερα και αύριο, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, αποφασίστηκε να απαιτήσουν από την πολιτεία διά των αρμοδίων οργάνων της:

- Να λάβει άμεσα μέτρα ουσιαστικής προστασίας και ασφάλειας των συγκοινωνιών, για να σταματήσει το διαρκές έγκλημα και η συνεχής έκθεση σε κίνδυνο επιβατών και εργαζομένων.

- Να εγγυηθεί και να αναλάβει την ευθύνη για την πλήρη και πολυεπίπεδη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών.

- Την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος και την απόδοση των ευθυνών, αστικών και ποινικών, όπου και αν ανήκουν. Πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και σχετίζονται με την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου.

Επίσης αποφάσισαν ομόφωνα: Την αποχή των μελών του συλλόγου από τα ακροατήρια των δικαστηρίων όλης της ελληνικής επικράτειας σήμερα και αύριο. Τη δήλωση παράστασης του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, για την υποστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή ποινική διαδικασία. Τη διοργάνωση σιωπηρής διαμαρτυρίας των μελών του Δ.Σ. Κυπαρισσίας, αύριο και ώρα 20.30 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας.

 

Κ.Μπ.

(Φωτογραφία αρχείου)