Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 08:08

Αποκαρδιωτική η κίνηση στο πανηγύρι της Μεσσήνης

Αποκαρδιωτική ήταν η κίνηση των 2 πρώτων ημερών στο φετινό πανηγύρι της Μεσσήνης. Οι έμποροι στην πλειοψηφία τους δήλωναν απογοητευμένοι, όχι από την προσέλευση των επισκεπτών, αλλά από τις αγορές τους. Η βροχή τους δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο και έτσι ελπίζουν στο να ανοίξει η δουλειά μέχρι το τέλος του πανηγυριού. Μία λέξη είναι στα χείλη των περισσότερων: "Χάλια".

"Ερχομαι στο πανηγύρι 32 χρόνια" λέει ο Διονύσης Καρακασιλιώτης. "Εχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής ο κόσμος και αγοράζει βιβλία από εμάς, όμως περιορισμένα. Προτιμά τα μπεστ σέλερ και τα παιδικά. Αν ο καταναλωτής έχει οικογένεια, θα προτιμήσει να πάρει βιβλία για τα παιδιά του και δεν θα πάρει για τον ίδιο. Οι ελεύθεροι μόνο ψωνίζουν για τον εαυτό τους. Οι γυναίκες από το Καρτερόλι παρατήρησα ότι διαβάζουν πολύ" προσθέτει χαμογελώντας. 

"Χάλια τα πάμε. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Εχουμε ελληνικό ρούχο και όμως ο κόσμος προτιμάει τα κινέζικα, που έρχονται στην Ελλάδα χωρίς δασμούς" παρατηρεί ο Γιώργος Αναστασιάδης που έρχεται στη Μεσσηνία για 8η φορά.

"Δεν είχαμε δουλειά και έβρεξε κιόλας. Εχει κόσμο στο πανηγύρι, αλλά δεν έχει δουλειά" λέει ο Αντρέας Τόσκας.

"Ερχόμαστε πολλά χρόνια, αλλά φέτος τα πράγματα είναι πολύ πεσμένα. Θέλει ο κόσμος να ψωνίσει, αλλά δεν μπορεί. Περιμένουν να πάρουν λεφτά από τα αγροτικά τους προϊόντα και δεν έχουν πάρει, τους ήρθαν και τα χαράτσια..." εξηγεί η Τζένη Κουφόγιαννη.

"Δεν έχουμε παράπονο, ερχόμαστε 7 - 8 χρόνια τώρα από την Αθήνα και  είμαστε ικανοποιημένοι" έχουν να πουν ο Αγγελος και ο Αναστάσης Παπαδόπουλος. 

Ξύλινα είδη για την κουζίνα πουλούσε ο κ. Παναγιώτης, που έρχεται στη Μεσσήνη εδώ και 39 χρόνια. Ξεκίνησε ο παππούς του, μετά ο πατέρας του και τώρα αυτός συνεχίζει. "Τα πάμε χάλια. Η κατάσταση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν" λέει ο έμπορος από το Μέτσοβο. 

"Χάλια. Ερχόμαστε 40 χρόνια, όμως τώρα έχω απογοητευτεί από την κίνηση των 2 πρώτων ημερών. Προσπαθώ να έχω ελπίδα για τις επόμενες μέρες" δηλώνει η Χρυσούλα Κολλάτου.

"Δεν το έχουμε ξαναδεί αλλού αυτό. Να πληρώνουμε 1 ενοίκιο στο δήμο και 1 στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου. Η κατάσταση είναι χάλια, ο κόσμος δεν έχει λεφτά" λέει στην "Ε" έμπορος που ήθελε να κρατήσει την ανωνυμία της.

"Ερχομαι πρώτη χρονιά, αλλά νομίζω πως είμαστε... για κλάματα. Περνά ο κόσμος, βλέπει, ρωτάει, αλλά δεν ψωνίζει" σημειώνει ο Γιώργος Αλεξίου. 

"Δεν έχει δουλειά όπως παλιά, δεν είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος. Ο κόσμος κόβει μόνο βόλτες, δεν ψωνίζει" έχει να πει ο Θόδωρος Βλαστός. 

 

"Η βροχή μας τα χάλασε. Ερχομαι 18 χρόνια τώρα από την Αμαλιάδα και φέτος τις τιμές τις έχω ή σταθερές ή χαμηλότερες. Είναι ένα καλό πανηγύρι, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δουλειά" απαντά ο Τάσος Σεϊντής.