Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 21:08

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ημερίδα για τις προοπτικές του τραπεζικού κλάδου

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ημερίδα για τις προοπτικές του τραπεζικού κλάδου

Ημερίδα με θέμα: «Ο Τραπεζικός κλάδος στην Ελλάδα. Προοπτικές & Τάσεις Εξέλιξης & Εργασίας» διοργάνωσε την περασμένη Τρίτη στο Κεντρικό Αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον Αντικάλαμο Μεσσηνίας ο Φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Ομιλητές ήταν οι Παναγιώτης Αδαμόπουλος (Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς Σ.Ε.Τ.Α.Π.) – Υποψήφιος Βουλευτής Μεσσηνίας ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, Οδυσσέας Σπηλιόπουλος (Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης), Μαρία - Ελένη Αγοράκη (Καθηγήτρια στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής), Βασίλειος Μπαμπαλός (Διευθυντής εργαστηρίου Χρηματοοικονομικής, Ανάλυσης Δεδομένων και Λογιστικών Μοντέλων FINDACCR του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής), Σπύρος Φράγκος (Οικονομολόγος).

Οι φοιτητές αλλά και ολόκληρη η ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου γέμισαν το αμφιθέατρο τιμώντας με αυτό τον τρόπο τους διοργανωτές και τους καταξιωμένους ομιλητές.

Η εκδήλωση άρχισε με σύντομο χαιρετισμό του Κοσμήτορα της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Οδυσσέα Σπηλιόπουλου. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η Επίκουρος Καθηγήτρια του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Μαρία-Ελένη Αγοράκη, η οποία ανέπτυξε το θέμα «Τρέχουσες εξελίξεις και προοπτικές στον Τραπεζικό κλάδο». Έπειτα, τοποθετήθηκε ο καταξιωμένος Οικονομολόγος Σπύρος Φράγκος, μιλώντας για τις «Πρακτικές των Τραπεζών πριν την Οικονομική Κρίση». Ακολούθησε ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και Διευθυντής του εργαστηρίου Χρηματοοικονομικής, Ανάλυσης Δεδομένων και Λογιστικών Μοντέλων του Τμήματος, Βασίλειος Μπαμπαλός, ο οποίος αναφέρθηκε στα «Ερευνητικά Θέματα Αιχμής στον Τραπεζικό Τομέα». Τέλος, ο λόγος δόθηκε στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς (Σ.Ε.Τ.Α.Π.) και υποψήφιο Βουλευτή Μεσσηνίας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Παναγιώτη Αδαμόπουλο, ο οποίος έθιξε το θέμα «Εργασία στις Τράπεζες» διαχωρίζοντάς το σε δύο θεματικές ενότητες με πρώτη αυτή της απασχόλησης και δεύτερη αυτή των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Η Ημερίδα έκλεισε με ερωτήσεις των φοιτητών προς τους ομιλητές.