Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 07:54

Τα επόμενα βήματα της ΑΜΚΕ “Ο Σπόρος”

Γράφτηκε από την
Τα επόμενα βήματα της ΑΜΚΕ “Ο Σπόρος”

 

Στην εκδήλωση λήξης του 5ου κύκλου του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» βρέθηκε η ΑΜΚΕ “Ο Σπόρος” την περασμένη Τρίτη 4 του μήνα, στην Αθήνα.

Ο συνιδρυτής του Σπόρου, Βασίλης Πουλόπουλος, παρουσίασε το έργο “Καλαμάτα για όλους” και ανέπτυξε τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί.

Θυμίζουμε ότι το έργο “Καλαμάτα για όλους” υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ “ΔιαφοροΖΩ” και χρηματοδοτήθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση μέσω του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» που συντονίζει το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Ο Σπόρος ήταν μια από τις 30 οργανώσεις που χρηματοδοτήθηκαν στον 5ο κύκλο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης” της Κοινωνίας των Πολιτών, για την περίοδο 2022-2023. Η δράση αφορά στη δημιουργία προσβάσιμων διαδρομών για όλες τις μορφές αναπηρίας μέσω διαδικτύου και τρισδιάστατων αντικειμένων πολιτισμού (3D εκτύπωση) στην Καλαμάτα. Οπότε δημιουργήθηκαν 5 προσβάσιμες από ΑμεΑ θεματικές διαδρομές και παράλληλα τυπώθηκαν σε 3D εκτυπωτή μοντέλα σχετικά με τον πολιτισμό ώστε να μπορούν άτομα με τυφλότητα να αγγίξουν αντικείμενα πολιτισμού και να τα “δουν” με την αφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ηλίας Καλφακάκος και Βασίλης Πουλόπουλος, συνιδρυτές του Σπόρου, έχουν ήδη φανταστεί και ξεκινήσει ενέργειες για την επόμενη μέρα της υλοποίησης του προγράμματος· στην οποία θέλουν να ενεργοποιήσουν πολλούς παραγωγικούς φορείς της πόλης, ώστε το συγκεκριμένο έργο να συμβάλλει στην ισότιμη πρόσβαση, χωρίς διακρίσεις στις κοινωνικές δραστηριότητες και να αποτελέσει μία σημαντική παρακαταθήκη για την πόλη της Καλαμάτας.

Ν.Κ.


NEWSLETTER