Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 19:43

Περιφρουρούν το εμπόρευμα για να πάρουν την αποζημίωση

Γράφτηκε από την
Περιφρουρούν το εμπόρευμα για να πάρουν την αποζημίωση

Ξεκρέμαστοι έχουν μείνει οι 18 άνθρωποι που εργάζονταν στο Sprider Καλαμάτας, οι οποίοι από προχθές το απόγευμα, οπότε η εταιρεία τούς... ενημέρωσε με ένα e-mail ότι αναστέλλει τη λειτουργία της, παραμένουν έξω από το κατάστημα και περιφρουρούν τα εμπορεύματα. Χθες το πρωί αντιπροσωπεία τους πήγε στην Επιθεώρηση Εργασίας, στον ΟΑΕΔ και σε δικηγόρο, ώστε να μάθουν πώς θα διασφαλίσουν τις αποζημιώσεις τους.

 

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι είναι δύο μήνες απλήρωτοι και ανησυχούν ότι θα χάσουν τα χρήματά τους. Είναι λοιπόν αποφασισμένοι να αλλάζουν βάρδιες μένοντας έξω από το κατάστημα για όσο η εταιρεία δεν τους δίνει στο χέρι να υπογράψουν το χαρτί της απόλυσης και δεν καταβάλλει αποζημιώσεις. 

Οπως είπαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην "Ε", θα συνεννοηθούν με το δικηγόρο για το πώς μπορούν να σταματήσουν δικαστικά την μεταφορά των εμπορευμάτων από το κατάστημα, ώστε σε περίπτωση που δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους να έχουν από κάπου να διεκδικήσουν τα χρήματά τους.

Η υποδιευθύντρια του καταστήματος Παναγιώτα Ανδριανοπούλου, μιλώντας για το πώς μπήκε το λουκέτο, λέει ότι οι εργαζόμενοι είχαν ενδείξεις πως η εταιρεία περνούσε δύσκολα, αλλά "δεν περιμέναμε να φερθεί με τέτοιο ανήθικο τρόπο". Οι εργαζόμενοι βρίσκονταν κανονικά στα πόστα τους και η εταιρεία έστειλε ένα e-mail  στις 5.30 προχθές το απόγευμα, ζητώντας να διώξουν τον κόσμο από το κατάστημα γιατί αναστέλλει τη λειτουργία της. 

"Διώξτε τον κόσμο, κλείστε τα φώτα, γεια σας!" σχολίασε παραστατικά ο υπάλληλος του Sprider Καλαμάτας Δημήτρης Δρακόπουλος. Λέει ακόμα ότι μερικές ώρες μετά το... ενημερωτικό e-mail, εκπρόσωπος της εταιρείας -και συγκεκριμένα υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι που συνεργάζεται με τα Sprider- πήρε την είσπραξη, τα φορολογικά στοιχεία και τα κλειδιά του καταστήματος κι έφυγε.

 

"ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΑΞΕ"

Τόσο η κ. Ανδριανοπούλου όσο και ο κ. Δρακόπουλος, αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, δεν μπορούν να πιστέψουν τον τρόπο με τον οποίο έχασαν τις δουλειές τους: "Δεν τους ένοιαξε τι θα κάνουμε τόσα άτομα, τόσες οικογένειες. Υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι δούλευαν στο κατάστημα από την πρώτη μέρα που άνοιξε, πριν από 15-16 χρόνια. Δεν θα απολογηθούν σε αυτούς τους ανθρώπους;" ρωτούν. 

Με έκπληξη αντιμετωπίζει πάντως το λουκέτο και πολύς κόσμος που δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι το κατάστημα έπαψε να λειτουργεί. Κάποιοι πελάτες προσπαθούσαν να ανοίξουν την πόρτα και παραξενεύονταν όταν οι εργαζόμενοι τους έλεγαν "έκλεισε". "Νιώθουν την ίδια έκπληξη με εμάς κι ο καθένας προσπαθεί να συμπαρασταθεί όπως μπορεί", αναφέρουν οι απολυμένοι. Ο κ. Δρακόπουλος τονίζει μάλιστα ότι "από χθες που κλείσαμε μέχρι και σήμερα την ώρα που μιλάμε (σ.σ. προχθές και χθες, αντίστοιχα), πάνω από 150 άτομα έχουν έρθει για να μπουν στο κατάστημα. Δηλαδή θα είχαμε βγάλει τους μισθούς μας, γιατί με το 15ήμερο μπαζάρ που έκανε η εταιρεία θα πρέπει να έχει τζίρο περίπου 200.000 ευρώ από τα καταστήματα όλης της Πελοποννήσου". 

Ν.Κ.


NEWSLETTER