Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2023 22:30

Μεσσηνία: Καλοκαιρινό τριήμερο με πλήθος κόσμου - Ευτυχώς άντεξε το δίκτυο ύδρευσης στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Μεσσηνία: Καλοκαιρινό τριήμερο με πλήθος κόσμου - Ευτυχώς άντεξε το δίκτυο ύδρευσης στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Συναισθήματα χαρμολύπης προκάλεσε η κίνηση στην Μεσσηνία καθώς οι επισκέπτες που κατέκλυσαν κάθε γωνιά του νομού ανέδειξαν για ακόμα μια φορά τις αναξιοποίητες δυνατότητες φιλοξενίας και την ανάγκη επέκτασης της τουριστικής σεζόν.

Ειδικά οι επαγγελματίες των κλάδων της εστίασης και των καταλυμάτων, αν και πήραν βαθιά οικονομική ανάσα μετά το βροχερό Μάϊο, έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι βιώσιμος ο τουρισμός των τριήμερων και του σαρανταήμερου τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Σε κάθε περίπτωση ο καιρός βοήθησε τους βοήθησε τους επισκέπτες να απολαύσουν τα πρώτα τους μπάνια και τους Καλαματιανούς να εκδράμουν στην υπόλοιπη Μεσσηνία με αποτέλεσμα να μειωθεί η κατανάλωση νερού στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα και να μην μπει σε νέες περιπέτειες το ταλαιπωρημένο δίκτυο ύδρευσης.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος εκτός από τους καθιερωμένους προορισμούς της Μάνης και Πυλίας χιλιάδες επισκέπτες φιλοξένησε τη «Λευκή Νύχτα» και η Κυπαρισσία ενώ κάτι παραπάνω από ικανοποιητική ήταν η κίνηση και στους παραθαλάσσιους οικισμούς του Δήμου Μεσσήνης.

Στην Καλαμάτα η κίνηση στη Ναυαρίνου θύμισε… Αύγουστο ενώ γέμισαν για πρώτη φορά και οι ξαπλώστρες στην ανατολική παραλία. Στα περισσότερα καταστήματα του Ιστορικού Κέντρου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας χρειαζόσουν μέσον για να βρεις… σκαμπό, γεγονός που αποδεικνύει την καθιέρωση του στο ταξιδιωτικό χάρτη της Μεσσηνίας και της Ελλάδας.

Θ.Λ.