Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 11:57

Καλαμάτα: Αναχώρησαν για τη Μαλακάσα οι 60 διασωθέντες μετανάστες

Καλαμάτα: Αναχώρησαν για τη Μαλακάσα οι 60 διασωθέντες μετανάστες

Για το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών στη Μαλακάσα αναχώρησαν οι 60 μετανάστες, που το απόγευμα της Τετάρτης διασώθηκαν 27 ν.μ. νοτιοδυτικά του Ακρτωτηρίου Ταίναρο, όταν το ιστιοφόρο που επέβαιναν παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Οι μετανάστες επιβιβάστηκαν σε δύο πούλμαν με μέριμνα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου και ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το λιμάνι της Καλαμάτας, όπου φιλοξενήθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες. Στο ένα πούλμαν επιβιβάστηκαν οι άνδρες και στο άλλο οι γυναίκες με τα παιδιά, τα οποία αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν μαζί τους και τα παιχνίδια που τους μοίρασαν οι νοσηλεύτριες και οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού.

Το μόνο που έμεινε πίσω στο λιμάνι για να θυμίζει την σύντομη παρουσία τους είναι οι ζωγραφιές, που τα παιδιά δημιούργησαν χθες κατά την παραμονή τους στο λιμάνι και την δημιουργική τους απασχόληση από τον Ερυθρό Σταυρό.

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για άτομα από το Ιράν και από τις κουρδικές περιοχές του Ιράκ.

Οσον αφορά τους 4 συλληφθέντες - 2 Μαροκινούς και 2 Ιρακινούς- που συνελήφθησαν χθες φερόμενοι ως διακινητές, σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών για να απολογηθούν.