Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023 11:33

Νέα διοίκηση στη Μεσσηνιακή Αμφικτιονία

 

Με τις αρχαιρεσίες και την εκλογή της νέας διοίκησης ολοκληρώθηκε το 15o τακτικό συνέδριο – Γενική Συνέλευση της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Costa Navarino.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εκ του καταστατικού τη θέση του προέδρου καταλαμβάνει ex officio ο Θανάσης Βασιλόπουλος, δήμαρχος Καλαμάτας. Τη θέση του συμπροέδρου καταλαμβάνει ex officio ο Ανδρέας Τσουκαλάς, αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας. Για τις θέσεις των ΗΠΑ - Καναδά εκλέχτηκε ο Μαύρος Νικόλαος και ο Σπυρόπουλος Ευάγγελος. Για την Αυστραλία ο Σωτηρόπουλος Παρασκευάς και η Τσαρίδη Τζούλη, για την Ευρώπη η Γιαννίτση Θεοδώρα και για την Ελλάδα ο Μπαζίγος Παναγιώτης, η Μπούνα Έφη, ο Λούτος Παναγιώτης και ο Μαρκόπουλος Φώτιος. Η Πηνελόπη Λαμπούση,    η Λιακάκη Μαρία, ο Σάμιτας Παναγιώτης, ο Λεμπέσης Βασίλειος και η Παπανδρέου Έλενα έγιναν αναπληρωματικά μέλη στο Δ.Σ.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι: Κωνσταντίνος Βοργιάς, Μαχαίρας Παναγιώτης και Πολίτης Γεώργιος.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, συμμετείχαν 60 Σύλλογοι από ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη, Κύπρο και Ελλάδα. Ακόμα 3 ιδρυτικά και 8 θεσμικά μέλη. Στη διαδικασία των αρχαιρεσιών έλαβαν μέρος 179 εκλέκτορες (κανένα λευκό, άκυρα 8 και έγκυρα 171) και έλαβαν ψήφους ως ακολούθως:

Για την ΑΜΕΡΙΚΗ

Μαύρος Νικόλαος 81  

Σπυρόπουλος Ευάγγελος 41

Για την ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ     

Τσαρίδη Τζούλη  57

Σωτηρόπουλος Παρασκευάς 64

Για την ΕΥΡΩΠΗ

Θεοδώρα Γιαννίτση 97

Για την ΕΛΛΑΔΑ

Γρηγορόπουλος Γεώργιος 3

Λαμπούση Πηνελόπη 35

Λεμπέσης Βασίλης 13

Λιακάκη Μαρία 19

Λούτος Παναγιώτης 52

Μαρκόπουλος Φώτιος 49

Μπαζίγος Παναγιώτης 62

Μπούνα Ευσταθία 55

Παπανδρέου Έλενα 6

Σάμιτας Παναγιώτης 16

Για το ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Βοργίας Κωνσταντίνος 83

Μαχαίρας Παναγιώτης 50

Νερατζόγλου Κωνσταντίνος 48

Πολίτης Γεώργιος 49

Σήμερα στο γραφείο του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, θα συνεδριάσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για να  συγκροτηθεί σε Σώμα.