Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 18:37

Φυγάδευσαν τα άλογα από τον Ιππικό Ομιλο λόγω της πλημμύρας

Φυγάδευσαν τα άλογα από τον Ιππικό Ομιλο λόγω της πλημμύρας

Ο Ιππικός Ομιλος του Νίκου Δρούγα είναι μια από τις εγκαταστάσεις που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τα νερά που "έπνιξαν" την περιοχή του Μπουρνιά.

Οπως λέει ο ίδιος -αν και είναι ακόμη νωρίς για να υπολογίσει τις ζημιές, καθώς τα νερά δεν έχουν υποχωρήσει- η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. "Δεν υπάρχει σωτηρία για τον εξοπλισμό, τα εξαρτήματα και τις τροφές. Είναι η τρίτη μέρα σήμερα που συνεχίζει να βρέχει και τα νερά δεν υποχωρούν, αντίθετα η στάθμη τους ανεβαίνει", αναφέρει. Μάλιστα σε κάποια σημεία των εγκαταστάσεων του Ομίλου το νερό έχει φτάσει το ένα μέτρο και τα άλογα φυγαδεύτηκαν μέσα στη νύχτα και μεταφέρθηκαν σε άλλους στάβλους. "Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, έχουμε εκκενώσει τον όμιλο, τα άλογα έχουν φύγει όλα δεν υπάρχουν ζώα εδώ, μόνο κάτι λίγα", λέει - ενώ προσθέτει πως "περιμένουμε από τους αρμόδιους να ενσκήψουν πάνω στα προβλήματα της περιοχής, έχει πλημμυρίσει όλος ο Μπουρνιάς, όλοι έχουμε πάθει ζημιές". Αναφέρει ακόμα πως τα άλογα κινδύνεψαν και κάποια τραυματίστηκαν γιατί "το νερό πλημμύρισε απότομα τις εγκαταστάσεις και τα ζώα πανικοβλήθηκαν". 

Ο Νίκος Δρούγας λέει κλείνοντας πως όλο αυτό το κακό οφείλεται στο ότι "οι γράνες ήταν ακαθάριστες, όπως και ο Αρις που έσπασε, αλλά έπεσε και μεγάλος όγκος νερού στο αποστραγγιστικό κανάλι Μουτελάκι, γιατί τα κανάλια δεν είχαν καθαριστεί". 

 

Ν.Κ.