Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 21:40

Εργαστήρι για σχολικές ομάδες στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Γράφτηκε από την
Εργαστήρι για σχολικές ομάδες στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

 

Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης με θέμα την παλαίωση του χαρτιού διοργανώνει στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ). Το εργαστήρι θα γίνει την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου (ώρες 10:00-12:30) με αφορμή την περιοδική έκθεση «Sarca II» της Θάλειας Κερούλη

Στο εργαστήρι, διάρκειας 105', που απευθύνεται σε σχολικές ομάδες ΣΤ´ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση και να δουν τα έργα από χαρτί που δημιούργησε η καλλιτέχνιδα. Στη συνέχεια, θα ενημερωθούν από την Ιφιγένεια Λελοβίτη, συντηρήτρια έργων τέχνης με ειδίκευση στο χαρτί, για τους «εχθρούς» του χαρτιού, τους παράγοντες φθοράς που επιδεινώνουν την κατάσταση διατήρησης του, καθώς και για τους τρόπους πρόληψης αυτών. Τέλος, υπό την καθοδήγηση της Παναγιώτας Σκλαβενίτη, τα παιδιά θα πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά και τεχνικές παλαίωσης του χαρτιού.

Υπενθυμίζεται ότι στην έκθεση «Sarca II» (9/10/2023-31/1/2024), αποτέλεσμα συνεργασίας του ΠΙΟΠ με την Α.Μ.Κ.Ε. «Πεδίον για την τέχνη και τον πολιτισμό», παρουσιάζονται τα γλυπτά από χαρτί της Θάλειας Κερούλη, τα οποία παραπέμπουν σε διαδικασίες και τεχνικές της βυρσοδεψίας, όπως αυτή παρουσιάζεται στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).


NEWSLETTER