Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2024 07:51

Η θάλασσα βγήκε στη στεριά σε πολλές περιοχές της Τριφυλίας

 

Κυριολεκτικά στη στεριά βγήκε η θάλασσα στην παραθαλάσσια περιοχή της Τριφυλίας την Κυριακή, καθώς οι ισχυροί άνεμοι έφεραν σε πολλές περιπτώσεις τα κύματα πάνω στους παραλιακούς δρόμους.

Δυστυχώς τα κύματα που περνούσαν πάνω από τον προσήνεμο μόλο στο λιμάνι της Κυπαρισσίας παρέσυραν μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα μια 66χρονη Γερμανίδα, με αποτέλεσμα να πνιγεί μπροστά στα μάτια του συζύγου της και της παρέας τους.

Σε ό,τι αφορά τις υλικές ζημιές, αυτές εντοπίζονται στον παραλιακό δρόμο νότια της Κυπαρισσίας, που ήδη είχε φθαρεί από τη θάλασσα, η οποία πλέον αποξήλωσε σημαντικό μέρος του οδοστρώματος. Επίσης στο Καλό Νερό τα νερά της θάλασσας έφτασαν μέχρι τον παραλιακό δρόμο και τον γέμισαν με διάφορα φερτά υλικά. Η ίδια εικόνα και στον παραλιακό δρόμο από το Λιμενάρι μέχρι το Στόμιο Φιλιατρών.

Φθορές προκλήθηκαν και στον παραλιακό δρόμο από Αγρίλη προς Τερψιθέα, με τα κύματα να μεταφέρουν πέτρες και διάφορα υλικά.

Χθες από νωρίς το πρωί μηχανήματα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας βρέθηκαν στις περιοχές αυτές απομακρύνοντας τα μπάζα και τις πέτρες, κάνοντας παράλληλα προσωρινή αποκατάσταση των ζημιών.

Κ.Μπ.