Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 17:00

Δύο νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα τον Δεκέμβριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δύο νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα τον Δεκέμβριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Φωτογραφία αρχείου

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -εκ των οποίων ο ένας στη Μεσσηνία- και 25 τραυματίστηκαν στην άσφαλτο της Περιφέρειας Πελοποννήσου πέρυσι το Δεκέμβριο, σε συνολικά 22 τροχαία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον μηνιαίο απολογισμό δραστηριότητας των Υπηρεσιών Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, το μήνα που μας πέρασε έγιναν 2 θανατηφόρα τροχαία στα οποία σκοτώθηκαν ισάριθμοι άνθρωποι.

Τον περασμένο μήνα στην Πελοπόννησο συνέβησαν επίσης 3 ατυχήματα με 3 σοβαρά τραυματίες, από τα οποία τα 2 συνέβησαν στη Μεσσηνία με ισάριθμους σοβαρά τραυματίες. Ακόμη, σημειώθηκαν και 17 τροχαία με 22 ελαφρά τραυματίες, από τους οποίους οι 4 στη Μεσσηνία.  

Όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων-δυστυχημάτων ήταν η παραβίαση προτεραιότητας, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, οι παραβιάσεις σήμανσης, η υπερβολική ταχύτητα και η μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το Δεκέμβριο συγκροτήθηκαν 603 συνεργεία ελέγχων μέθης και διενεργήθηκαν 11.819 αλκοτέστ, ενώ διαπιστώθηκαν 169 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν και 2.277 επικίνδυνες παραβάσεις από τις οποίες οι 1.594 για υπερβολική ταχύτητα, οι 220 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, οι 143 για ΚΤΕΟ, οι 82 για μη χρήση κράνους, οι 78 για χρήση κινητού τηλεφωνούν κατά την οδήγηση, οι 54 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, οι 45 για παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη και οι 39 για αντικανονικό προσπέρασμα.