Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 10:03

Θρήνος στην Κυπαρισσία για τον θάνατο της 15χρονης και του 23χρονου σε τροχαίο

Θρήνος στην Κυπαρισσία για τον θάνατο της 15χρονης και του 23χρονου σε τροχαίο

Με το αίμα δύο νέων ανθρώπων βάφτηκε η άσφαλτος στον εθνικό δρόμο «καρμανιόλα» Κυπαρισσία - Φιλιατρά, στο ύψος του Αγρίλη, το βράδυ της Δευτέρας.

Στο τραγικό δυστύχημα δύο νέα παιδιά, ένας 23χρονος και μία 15χρονη από την Κυπαρισσία έχασαν τη ζωή τους, ενώ ένας 31χρονος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Όλα έγιναν στις 11.30 περίπου το βράδυ της Δευτέρας, όταν το όχημα που οδηγούσε ο 31χρονος έχοντας κατεύθυνση από τα Φιλιατρά προς την Κυπαρισσία στο ύψος της περιοχής «Διπόταμα» ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε με το πλάι στην αριστερή πλευρά του δρόμου, αρχικά σε ένα δέντρο και στη συνέχεια στις προστατευτικές μπάρες που βρίσκονται στο σημείο. Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα ο 23χρονος, ο οποίος εκτινάχθηκε εκτός οδοστρώματος. Η 15χρονη διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας βαριά τραυματισμένη, αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, ενώ ο 31χρονος νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν 3 οχήματα της Πυροσβεστικής με 7 άτομα προσωπικό, 2 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και προσωπικό του Α.Τ. Τριφυλίας, το οποίο κάνει προανάκριση για το συμβάν.
Χθες το πρωί η πόλη της Κυπαρισσίας στο άκουσμα της τραγικής είδησης «πάγωσε» και βυθίστηκε στο πένθος, καθώς δύο ακόμη νέα παιδιά χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο, σε έναν δρόμο με πολλά θανατηφόρα ατυχήματα.

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης σημειώνει: «Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το μέγεθος της θλίψης και της οδύνης όλων μας για τον τραγικό θάνατο δύο νέων παιδιών του τόπου μας, που είχαν όνειρα και όλη τη ζωή μπροστά τους. Βαρύς ο φόρος αίματος στην άσφαλτο για ακόμα μία φορά, που ευχόμαστε ολόψυχα να είναι και η τελευταία.
Η απόκτηση ορθής οδηγικής συμπεριφοράς, όπως και η βελτίωση του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου, αποτελούν επιτακτική ανάγκη για τη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια.
Θρηνούμε και πενθούμε σήμερα για τη διπλή απώλεια που μας συγκλόνισε. Η σκέψη μας αυτές τις δύσκολες ώρες είναι δίπλα στις οικογένειες των παιδιών που «έφυγαν» τόσο άδικα. Τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον αβάσταχτο πόνο στους οικείους τους. Καλό τους ταξίδι στο φως!».

Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών Τριφυλίας: Ως πότε θα θρηνούμε θύματα στην άσφαλτο της Τριφυλίας;

«Στο Όσλο της Νορβηγίας πανηγυρίζουν (και πολύ καλά κάνουν!) που είχαν μόνο ένα νεκρό από τροχαία δυστυχήματα όλο το 2020.
Στην περιοχή μας, στην Τριφυλία, με αφορμή το πρόσφατο τροχαίο με 2 νεκρούς έχουμε δυστυχώς ανθρώπινες απώλειες τα τελευταία χρόνια στον δρόμο Κυπαρισσίας- Φιλιατρών.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα, χάθηκε για ακόμη μία φορά μια μικρή κωμόπολη, οι περισσότεροι εκ των οποίων δυστυχώς καταλήγουν, να είναι τυπικός μέσος όρος…
Τα αίτια; Πολλά, από λάθος σχεδιασμένους και κατασκευασμένους δρόμους με επικίνδυνες στροφές, από ακατάλληλα και κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα, από οδηγούς που δεν γνωρίζουν να οδηγούν με ασφάλεια και ούτε και θέλουν να γνωρίζουν, από τα διάφορα «κυκλώματα» που λυμαίνονται το χώρο, αλλά και από την παροιμιώδη ελληνική ανευθυνότητα αφού θεωρείται κάτι σαν κοινωνικό δικαίωμα η …μη χρήση ζώνης, η χρήση κινητού κατά την οδήγηση, η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος και άλλα πολλά.
Και πως απαντούν στο μέγιστο αυτό κοινωνικο-οικονομικό ζήτημα που μας στερεί νέους ανθρώπους και παράγει αλυσίδες προβλημάτων εκείνοι που έχουν τις τύχες αυτού του τόπου στα χέρια τους;
Μα με το μόνο που ξέρουν να κάνουν: Φορολογώντας ότι κινείται φυσικά και επιβάλλοντας πρόστιμα (καλά, σε όποιον δεν μπορεί να τα «σβήσει», γιατί εδώ είναι και η χώρα του “ξέρεις ποιος είμαι εγώ”, φυσικά), για την κάθε απίθανη αιτία και αφορμή…
Και η ζωή συνεχίζεται….
Και οι Έλληνες εξακολουθούν να γίνονται «θυσία» στο “Μολώχ της ασφάλτου”, εξακολουθούν να σκοτώνονται κατά εκατοντάδες και εξακολουθούν να αναπαράγουν και τα ίδια στερεότυπα περί “υπερβολικής ταχύτητας” ή περί “απώλειας ελέγχου”, χωρίς κανένας πραγματικά να ενδιαφέρεται ή να κάνει κάτι…
Μέχρι πότε άραγε;»