Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024 21:24

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι της Τριφυλίας

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι της Τριφυλίας

Συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι της Τριφυλίας, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ως μέσο κατάδειξης της αντίθεσης τους στους νέους ποινικούς κώδικες, στη φορολογική επίθεση σε βάρος των δικηγόρων και στην κατάργηση δικαστικών δομών.

Πιο συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε τη συνέχιση της καθολικής αποχής των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας από τα ακροατήρια των δικαστηρίων όλης της επικράτειας, από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 31 Μαρτίου.
Η αποχή γίνεται «ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το ψηφισθέν νομοσχέδιο-έκτρωμα, Π.Κ. και Κ.Π.Δ, που εκτός των άλλων ενέχει σοβαρούς κινδύνους παραβίασης βασικών όρων προστασίας ατομικών δικαιωμάτων και δη της προσωπικής ελευθερίας, καθώς και συρρίκνωση των εγγυήσεων ορθής απονομής της ποινικής δικαιοσύνης. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, διά την επαπειλούμενη διά του νέου δικαστικού χάρτη κατάργηση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους. Η ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος έχει πολλάκις ομόφωνα εκφράσει την αντίθεσή της στην κατάργηση οποιουδήποτε εφετείου ή πρωτοδικείου της χώρας, όπως λειτουργούν μέχρι σήμερα. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το ψηφισθέν φορολογικό νομοσχέδιο και την δι’ αυτού φορολογική επίθεση σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των δικηγόρων διά της εισαγωγής τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, που στόχο έχει τον αφανισμό των δικηγόρων και όχι τη δίκαιη φορολόγησή τους».

Κ.Μπ.