Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 14:25

Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας: Σεμινάριο για εισαγωγή σε Ενοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας

 

Το ενδιαφέρον πολλών μαθητών και μαθητριών κίνησε το σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού για την εισαγωγή στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, που γέμισαν τη νέα αίθουσα εκδηλώσεων του Πολεμικού Μουσείου – Παραρτήματος Καλαμάτας, που ήταν και ο διοργανωτής της εκδήλωσης.

Ομιλητές στο σεμινάριο ήταν ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας επιπυραγός Βασίλης Γεωργανάς, η εκπρόσωπος του Κεντρικού Λιμεναρχείου της πόλης υποπλοίαρχος Δήμητρα Παναγιωτοπούλου, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας αστυνόμος Β΄ Χαράλαμπος Μαλτίδης, ο εκπρόσωπος του 9ου Συντάγματος Πεζικού ανθυπολοχαγός Δημήτρης Μητσέας, η εξειδικευμένη στον επαγγελματικό προσανατολισμό Σταυρούλα Αγγελοπούλου και ο διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου - Παραρτήματος Καλαμάτας ταγματάρχης Χρήστος Κορομηλάς.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση “οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα σχολεία της Μεσσηνίας έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές και τα σώματα ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αποσαφηνίστηκαν καίρια ερωτήματα και προβληματισμοί των μαθητών”.

Την πρωτοβουλία στήριξε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας.