Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 10:45

Καλαμάτα: Ξυλοδαρμός μαθητή στο 4ο Γυμνάσιο την ώρα του διαλείμματος!

Νέος σοβαρός ξυλοδαρμός 13χρονου μαθητή από 3 συμμαθητές του συνέβη την Πρωταπριλιά, στο 4ο Γυμνάσιο Καλαμάτας.

Όπως κατέθεσε το θύμα στις αστυνομικές αρχές, όπου κατήγγειλε με τη μητέρα του ό,τι συνέβη αφού βγήκε από το Νοσοκομείο, την ώρα του διαλείμματος οι 3 συμμαθητές του τού επιτέθηκαν χωρίς αιτία με μπουνιές και κλοτσιές. Ο ένας από τους 3 φέρεται μάλιστα να προχώρησε σε ασελγή χειρονομία, προσβάλλοντας τη γενετήσια αξιοπρέπεια του ανήλικου μαθητή ο οποίος μεταφέρθηκε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας από τη μητέρα του για τις Πρώτες Βοήθειες και εξετάσεις. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τη μητέρα του μαθητή που δέχτηκε την επίθεση κάλεσε στο σχολείο για να πάρει το παιδί της, η διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι καταγγελία για το περιστατικό έγινε μόνο από την πλευρά της οικογένειας του θύματος ξυλοδαρμού, ενώ το σχολείο δεν φαίνεται να προέβη σε καμία ενέργεια ενημέρωσης των Αρχών.
Όπως μάθαμε, την επομένη 2 του μήνα, αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον έναν από τους 3 νταήδες μαθητές της Α’ τάξης του Γυμνασίου που φέρονται να συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του συμμαθητή τους. Μαζί με τον 13χρονο δράστη συνελήφθη και ο αλβανικής καταγωγής 35χρονος πατέρας του, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Πατέρας και γιος αφέθηκαν λίγη ώρα μετά ελεύθεροι.
Οι άλλοι δύο ανήλικοι φερόμενοι ως δράστες είναι σύμφωνα με τα στοιχεία των διωκτικών αρχών Έλληνες, ο ένας εκ των οποίων Ρομά.
Ν.Κ.