Σάββατο, 06 Απριλίου 2024 12:10

Απονομή Πράσινης Σημαίας στο 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Απονομή Πράσινης Σημαίας στο 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

 

Την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων έλαβε το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και αναδείχθηκε ως ένα από τα πρώτα οικολογικά σχολεία στην περιοχή μας.

Η βράβευση αυτή, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη διεύθυνση του σχολείου, αποτελεί αναγνώριση της αφοσίωσης και της συνεχούς προσπάθειας του σχολείου στον τομέα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και προστασίας.

Σε μια εντυπωσιακά πολυπληθή και συγκινητική εκδήλωση στο Μπενάκειο Μουσείο, το βραβείο παρέλαβαν οι μαθητές/τριες: Εφη Amons - Αναστασιάδη, Σωτηρία Δημοπούλου, Μαργαρίτα Κόλλια, Αθανάσιος Ντουμάνης και Γεώργιος Παπακώτσης.

Το βραβείο αυτό ήταν η κατάληξη μιας σειράς δράσεων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια και που ανέδειξαν ποικίλα οικολογικά θέματα που αφορούν τον πλανήτη μας σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας μας.

Η διεύθυνση του σχολείου απευθύνει συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την εξαιρετική αυτή επίδοση και για την αφοσίωσή τους στην προστασία του περιβάλλοντος και την προαγωγή της οικολογικής συνείδησης στην κοινότητά μας.

Η βράβευση αυτή συμπίπτει χρονικά με την επιβράβευση των προσπαθειών της δημοτικής αρχής σχετικά με τη συμμετοχή της πόλης της Καλαμάτας στο Δίκτυο των 100 κλιματικά ουδέτερων Ευρωπαϊκών πόλεων.

“Είναι βέβαιο ότι το σχολείο μας θα αξιοποιήσει την εμπειρία του ώστε, λειτουργώντας ως κύτταρο διάδοσης γνώσης, ιδεών και καλών πρακτικών, να συνεισφέρει πολλαπλά στην επιτυχία των προσπαθειών του δήμου μας για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος έως το 2030”, καταλήγει η ενημέρωση από τη διεύθυνση του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας.