Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 14:41

Δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις στην Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)

Δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις στην Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)

Δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις σήμερα στην Καλαμάτα, καθώς εκατοντάδες εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για συμμετοχή στην απεργία.

Μέλη του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο του φορέα στην οδό Αριστομένους ζητώντας πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Αντίστοιχα από την πλευρά τους στον πεζόδρομο της Αριστομένους έξω από το ιστορικό δημαρχείο Καλαμάτας συγκεντρώθηκαν μέλη συνδικάτων και σωματείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ φωνάζοντας συνθήματα και διατρανώνοντας τα ακόλουθα αιτήματα: 

"Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 900 ευρώ. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα. Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 - 2023. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, το επίδομα αδείας στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης. Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών.

Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Ρεύμα φθηνό για το λαό με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της ενέργειας. Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Να μην περάσει η παραπέρα εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Όχι στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία".

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις πορείες που ακολούθησαν στο κέντρο της Καλαμάτας συμμετείχαν με τα μοτοποδήλατά τους διανομείς από τον χώρο της εστίασης και όχι μόνο.