Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 17:59

Το “πέταγμα των γλόμπων” και φέτος στην Κυπαρισσία

 

Το "πέταγμα των γλόμπων" θα αναβιώσει και φέτος στην Κυπαρισσία τη Μεγάλη Παρασκευή από τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας, ο οποίος παράλληλα επισημαίνει: «Αυτό το Πάσχα ας επιλέξουμε να μείνουμε στην Κυπαρισσία. Ας υποστηρίξουμε τον τόπο μας αγοράζοντας από τις τοπικές επιχειρήσεις και συμμετέχοντας στα τοπικά έθιμα και γεγονότα».

Ο σύλλογος τονίζει χαρακτηριστικά: «Κάθε Μεγάλη Παρασκευή η πόλη της Κυπαρισσίας φλέγει με ένα ξεχωριστό φως. Είναι η μέρα που ζωντανεύει το παραδοσιακό έθιμο του "πετάγματος των γλόμπων". Μια πανέμορφη τελετή που αναβιώνει την πνευματική κληρονομιά της περιοχής μας και συμβολίζει την ελπίδα και την αναγέννηση. Το έθιμο αυτό αναδύεται κατά τη συνάντηση των δύο Επιταφίων στην κεντρική πλατεία της πόλης μας. Οι γλόμποι, με λευκές κόλλες που λάμπουν υπό τα αστέρια, αντιπροσωπεύουν την Ανάσταση του Κυρίου. Είναι ένα σύμβολο ελπίδας και νέας αρχής, κρατώντας ζωντανή μια παράδοση που βρίσκει τις ρίζες της στην ιστορία της παλιάς πόλης της Κυπαρισσίας. Καθώς οι γλόμποι αναδύονται στον αιθέρα από το κέντρο της πόλης, μοιράζοντας φως και ελπίδα σε κάθε γωνιά, καλούμε όλους τους κατοίκους του τόπου μας να συμμετάσχουν και αυτοί. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας δημιουργήσουμε ένα υπέροχο θέαμα που θα μείνει αξέχαστο στους επισκέπτες μας.

Αυτό το Πάσχα, ας επιλέξουμε να μείνουμε στην Κυπαρισσία. Ας υποστηρίξουμε τον τόπο μας αγοράζοντας από τις τοπικές επιχειρήσεις και συμμετέχοντας στα τοπικά έθιμα και γεγονότα. Ας δείξουμε την αγάπη μας για τον τόπο μας, ενώνοντας τις καρδιές μας και δημιουργώντας αξέχαστες στιγμές.

Στέλνουμε μια ευχή στον ουρανό, ελπίζοντας για ένα καλύτερο αύριο και ανανεώνοντας την πίστη μας στο καλό. Ας συνεχίσουμε να φωτίζουμε το δρόμο με την αγάπη και την ενότητά μας, δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας. Ας αναβιώσουμε το πνεύμα του Πάσχα και ας δημιουργήσουμε μνήμες που θα διαρκέσουν για πάντα».

 

Κ.Μπ.