Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 12:15

Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας: Αυξάνονται τα δρομολόγια για Μικρή Μαντίνεια, Δυτική Παραλία και Κορδία

Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας: Αυξάνονται τα δρομολόγια για Μικρή Μαντίνεια, Δυτική Παραλία και Κορδία

Μετά το Πάσχα το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας θα πυκνώσει ανά μία ώρα τα δρομολόγια που εξυπηρετούν την περιοχή της Μικρής Μαντίνειας, ενώ θα ενισχυθούν και τα δρομολόγια προς τη Δυτική Παραλία και τον Κορδία.

Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Θανάσης Πατικόπουλος σε συνάντησή του με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Αθλητισμού Γιώργο Λαζαρίδη, για τον καλύτερο προγραμματισμό των δρομολογίων του Αστικού, ενόψει και της θερινής περιόδου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Δήμο Καλαμάτας, τα δρομολόγια προς τη Δυτική Παραλία και τον Κορδία θα ενισχυθούν, “καθώς έχει διαπιστωθεί αυξημένη επισκεψιμότητα στην περιοχή και υπάρχει ανάγκη να εξυπηρετούνται δημότες και επισκέπτες και προς αυτή την παραθαλάσσια περιοχή του δήμου μας”.

Με βάση την ίδια ενημέρωση, πολύς κόσμος επιλέγει την παραλία του Κορδία για να απολαύσει το μπάνιο του, καθώς διαθέτει πλέον και seatrac διευκόλυνσης των ατόμων με κινητικά προβλήματα  να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα.

Ακόμα, συζητήθηκε η ενίσχυση της προσβασιμότητας για ΑμεΑ στις στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, με ειδικές ράμπες, αλλά και η εξασφάλιση ανεμπόδιστης πρόσβαση σε αυτές, ώστε να μη δυσχεραίνεται η εξυπηρέτηση του κοινού, από παράνομα παρκαρισμένα οχήματα.

Τέλος, αναφέρεται πως επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία που υπάρχει για ευελιξία στα δρομολόγια και στοχευμένη ενίσχυση όπου απαιτείται, και θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις, με στόχο πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών της Καλαμάτας.