Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011 17:13

Κατάληψη της ΑΤΕ Σπάρτης από το ΠΑΜΕ και άλλες οργανώσεις

Γράφτηκε από την

Σήμερα το πρωί από τα χαράματα, δυνάμεις από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), την  Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), προχώρησαν σε συμβολική εκδήλωση περιφρούρησης των λαϊκών δικαιωμάτων στο Κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας Σπάρτης.
Μέσα από την κίνηση αυτή, καταγγέλθηκε  συνολικά η βάρβαρη επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα της Λακωνίας, με το Τραπεζικό Κεφάλαιο ως αιχμή του δόρατος των σχεδίων Κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ.
Κυβέρνηση, Τρόικα και ΕΕ αυτά τα συμφέροντα υπηρετούν.
Τονίστηκε στους εργαζόμενους της Σπάρτης ότι στις Τράπεζες είναι συγκεντρωμένο ένα μεγάλο μέρος του ιδρώτα των εργαζομένων. Ότι στην ιδιοκτησία τους συμμετέχουν Τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι, που μαζί εκμεταλλεύονται και ληστεύουν το λαό και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου μας. Στην Αγροτική Τράπεζα, όπως και στις άλλες Τράπεζες στη Λακωνία, είναι υποθηκευμένα σπίτια, χωράφια και μικρομάγαζα εργατών, αγροτών και μικροεπαγγελματιών των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων.
Οι ταξικές δυνάμεις υποσχέθηκαν ότι ο αγώνας δεν πρόκειται να σταματήσει. Ότι θα συνεχιστεί έως ότου οι Τράπεζες, τα εργοστάσια και όλα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής γίνουν ιδιοκτησία του λαού.
Μόνο τότε μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη προς όφελος του λαού.

Από το ΠΑΜΕ


NEWSLETTER