Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013 09:26

Συγκροτήθηκε Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Καλαμάτα

Συγκροτήθηκε Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Καλαμάτα


Συγκροτήθηκε Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Καλαμάτα, κατά την προχθεσινοβραδυνή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και καθορίστηκε το πλαίσιο των άμεσων δράσεων.

Το πλαίσιο αυτό είναι: «Η ματαίωση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας τόσο από τράπεζες όσο και από χρέη στις Εφορίες και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, η υπεράσπιση και διεύρυνση του αριθμού των ανθρώπων στο δικαίωμα παροχής ρεύματος και νερού και η πλήρης υγειονομική κάλυψη στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας που συνεχώς αυξάνονται».
Η επιτροπή, η οποία παραμένει ανοιχτή για όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει, αποτελείται από τους: Βαγγέλη Ποτέα - δημοσιογράφο, Αντώνη Πετρόγιανννη - δημοσιογράφο, Γιώργο Σωφρονά - γιατρό καρδιολόγο, Μανώλη Μάκαρη - γιατρό καρδιολόγο και πρόεδρο των γιατρών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, Ηλία Μαυρέα - γιατρό καρδιολόγο, Εφη Μπάκα  - νομικό, συνταξιούχο Αγροτικής Τράπεζας, Μιχάλη Αντωνόπουλο - γεωλόγο, Ηλία Κορομηλά - τουριστικά επαγγέλματα, Μαρία Βεργινάδη - δικηγόρο, Γιώργο Γκόνη - δικηγόρο, Γιάννη Χριστόπουλο - δικηγόρο, Τζίνα Λουκαρέα - φοιτήτρια Νομικής, Φένια Εξακουστίδου - κοινωνική λειτουργό, Τίνα Ζούπα - κοινωνική ψυχολόγο, Βούλα Μπιτσάνη - συνταξιούχο ΙΚΑ, Μάκη Λεβέντη - ιδιωτικό υπάλληλο - Κίνημα Εργατικών Κατοικιών Καλαμάτας, Δημήτρη Ντοκόπουλο - μηχανικό, Γιώργο Γιαννόπουλο - μηχανικό, Σταυρούλα Αγρίου - μηχανικό, Παναγιώτη Ανδριανόπουλο - εκπαιδευτικό, Δονάτο Νίκου - φιλόλογο, Βασίλη Φλώρο - σκηνοθέτη, Βαγγέλη Μάινα - συνταξιούχο ΔΕΗ.
Σε ανακοίνωση της Επιτροπής για την προχθεσινοβραδυνή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, αναφέρεται ότι «η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες. Διαφορετικοί άνθρωποι τόσο από κοινωνική διαστρωμάτωση όσο και ιδεολογική αφετηρία συμφώνησαν στο ότι οι μνημονιακές πολιτικές εξοντώνουν την κοινωνία, στερώντας τη δυνατότητα τόσο στα πλατιά χαμηλά λαϊκά στρώματα όσο και στη μέχρι χθες μεσαία τάξη να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες, όπως η στέγη, το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, παιδείας κ.α.».
Στη συγκέντρωση διευκρινίστηκε ότι «το εγχείρημα αυτό δεν βρίσκεται σε αντίθεση με τις υπάρχουσες δομές αλληλεγγύης που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς και όργανα τις οποίες θεωρεί αναγκαίες και χρήσιμες. Δεν υποκαθιστά τις ισχνές εναπομείνασες κοινωνικές δομές και υπηρεσίες και βρίσκεται σε στοίχιση με το συνδικαλιστικό και τα κοινωνικά κινήματα».
Επισημαίνεται, πως «εκφράστηκε το έμπρακτο ενδιαφέρον νομικών, φοροτεχνικών, γιατρών, εκπαιδευτικών κ.α. για συμμετοχή σε επιτροπές δωρεάν ενημέρωσης και στήριξης των ανθρώπων που θα προσέρχονται στη Επιτροπή για βοήθεια».
Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο Βαγγέλης Μάινας - συνταξιούχος ΔΕΗ, την κεντρική ομιλία η αρχιτέκτονας Τόνια Κατερίνη - μέλος του πανελλαδικού δικτύου "Αλληλεγγύη  για όλους", ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο γιατρός Τάσος Πουλόπουλος, εκπρόσωπος των γιατρών του Κοινωνικού Ιατρείου. Ακόμη στο προεδρείο παρέστησαν ο δικηγόρος Γιάννης Χριστόπουλος και οι γιατροί Μανώλης Μάκαρης και Ηλίας Μαυρέας.
Μήνυμα στην εκδήλωση έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας.
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης αναζητεί χώρο που θα στεγάσει τη λειτουργία της. E-mail επικοινωνίας είναι το "epitropi.protovoulias@gmail.com".