Πέμπτη, 16 Μαϊος 2024 16:07

Ανέλαβε ο νέος διοικητής της 77ης Μονάδας Επιστράτευσης

Ανέλαβε ο νέος διοικητής της 77ης Μονάδας Επιστράτευσης

Αλλαγή διοίκησης χθες Τετάρτη, στην 77 Μονάδα Επιστράτευσης Καλαμάτας.

Στο στρατόπεδο του 9ου Σ.Π. πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής της διοίκησης της 77 Μ.Ε. Ο αποχωρήσας διοικητής - συνταγματάρχης (ΠΖ) Πέτρος Κουλέτσης παρέδωσε τη διοίκηση στον συνταγματάρχη (ΠΖ) Παναγιώτη Κωνσταντάκη, νέο διοικητή της μονάδας, παρουσία του διοικητή της Διεύθυνσης Επιστρατεύσεως - ταξίαρχου (ΠΖ) Γεωργίου Ζησέκα.

Στο πλαίσιο της τελετής αναπέμφθηκε δοξολογία και δέηση, στον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου, υπέρ υγείας και ευοδώσεως του έργου των διοικητών, αποχωρήσαντος και παραλαβόντος, από τον πρωτοσύγκελλο της μητρόπολης Μεσσηνίας - αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, πλαισιωμένου από τον διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής.

Ο πρωτοσύγκελλος μετέφερε και στους δύο διοικητές τις ευχές και την αγάπη του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους.

Παρέστησαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο διοικητής της 120 ΠΕΑ - σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Κοκώνης, ο διοικητής του 9 ου Σ.Π. - συνταγματάρχης (ΠΖ) ΔημήτρηςΛυμπερέας, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας Θανάσης Κατσαφάδος, ο λιμενάρχης Καλαμάτας Νικόλαος Κωνσταντέλλης, εκπρόσωποι των Ενώσεων Αποστράτων κ.α.