Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 21:10

Σχολείο ρητορικής τον Ιούλιο στην Καλαμάτα

Σχολείο ρητορικής τον Ιούλιο στην Καλαμάτα

 

Το 1ο Θερινό Σχολείο Ρητορικής θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 6 Ιουλίου στην Καλαμάτα.

Η διοργάνωση θα υλοποιηθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τα «Εκπαιδευτήρια Μπουγά» και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνέχεια των δράσεων των Αγώνων Ρητορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το Θερινό Σχολείο Ρητορικής θα περιλαμβάνει καθημερινά τρίωρα βιωματικά εργαστήρια (εκφραστικού λόγου, επιχειρηματολογίας, επικοινωνίας, αφήγησης και παραμυθιού, κίνησης και λόγου), ομιλίες πανεπιστημιακών καθηγητών και ανοιχτές διαλεκτικές συζητήσεις, επισκέψεις σε σημαντικά ιστορικά-αρχαιολογικά αξιοθέατα (Αρχαία Μεσσήνη, Πύλος), εξορμήσεις σε κοντινές παραλίες και πολλές άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

«Με γνώμονα την ποιοτική εκπαίδευση και την πολύπλευρη μόρφωση των νέων παιδιών, προσκαλούμε σαράντα μαθητές/τριες αποφοίτους των τάξεων  Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου από τα σχολεία όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 10 Ιουνίου 2024, συμπληρώνοντας τη φόρμα: https://forms.gle/5db2iA8FRBtmNgya7» αναφέρουν οι διοργανωτές. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προκειμένου να καλυφθούν τα απαραίτητα έξοδα για την υλοποίηση του θερινού σχολείου (διατροφή, μετακινήσεις, ψυχαγωγία κλπ), η οικονομική συμβολή κάθε μαθητή/τριας είναι 20 ευρώ ανά ημέρα (συνολικά 100 ευρώ). Το κόστος διαμονής σε ξενοδοχείο της πόλης (για όσους/ες μαθητές-τριες δε διαμένουν στην Καλαμάτα) θα καλυφθεί από επιχορήγηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.