Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 22:20

Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της e-food

Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της e-food

Την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους εργαζόμενους της e-food, στην πόλη της Καλαμάτας και στις κινητοποιήσεις τους, εκφράζει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι “η πλειοψηφία των εργαζομένων στην συγκεκριμένη εταιρεία εργάζονται με το καθεστώς freelancer, δηλαδή εργαζόμενοι που εμφανίζονται σαν αυτοαπασχολούμενοι - ‘συνέταιροι’ της εταιρείας” και παρατηρεί:
“Η εταιρεία, παρά το ότι τους απασχολεί με αυτό το ‘καθεστώς’, οργανώνει αυτή το πρόγραμμά τους, μη επιτρέποντας στους συγκεκριμένους εργαζόμενους να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές μεροκάματο.
Παρά τις δεσμεύσεις της εταιρείας για πλήρες ωράριο, συνεχίζει να ακολουθεί τη συγκεκριμένη τακτική. Αποτέλεσμα είναι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να μην μπορούν να εξασφαλίσουν το απαιτούμενο ωράριο εργασίας, με δραματικές συνέπειες στην μισθοδοσία τους. Με λίγες ώρες δουλειάς την ημέρα δεν εξασφαλίζεται αξιοπρεπές μισθός. Στηρίζουμε τον αγώνα τους για εργασία με πλήρες ωράριο, αξιοπρεπές μισθό, ασφαλείς συνθήκες εργασίας”.