Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013 21:22

Ενημέρωση για υποτροφίες στην Αεροδιαστημική από τη Μεσσηνιακή Αμφικτιονία

Συνάντηση με θέμα «Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αεροδιαστημική και ευκαιρίες στο "επιχειρείν" στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», πραγματοποίησε απόψε το βράδυ στο ξενοδοχείο "Rex", στην Καλαμάτα, η Μεσσηνιακή Αμφικτιονία.

 

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης - πρόεδρος της Αμφικτιονίας Παναγιώτης Αλευράς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης. 

Ο γραμματέας της Αμφικτιονίας Παναγιώτης Μπαζίγος ενημέρωσε για τη συνεργασία με το Von Karman Institute, πανεπιστημιακό ίδρυμα στο Βέλγιο και τις υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές, που μπορούν να αξιοποιήσουν Ελληνες και Μεσσήνιοι φοιτητές. «Οσοι σπουδάζουν στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, αναλαμβάνουν να λύσουν προβλήματα και επιχειρήσεις τούς παίρνουν αμέσως για δουλειά», επεσήμανε ο κ. Μπαζίγος.

 

Ο καθηγητής Μηχανολογίας Παναγιώτης Παπαδόπουλος -αδελφός του καθηγητή Αεροδιαστημικής Περικλή Παπαδόπουλου- ενημέρωσε για το νεανικό επιχειρείν βασισμένο σε εξειδικευμένη ερευνητική τεχνογνωσία και παρατήρησε πως «δε μένουμε στα λόγια, αλλά πάμε στο διά ταύτα».