Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011 20:51

Επικίνδυνα "παιχνίδια" με λάστιχα στην εθνική οδό

Γράφτηκε από την

Επικίνδυνα "παιχνίδια", που μπορεί να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές, παίζουν κάποιοι στην εθνική οδό στο ύψος του Αριοχωρίου.  Συγκεκριμένα τη Δευτέρα στις 6.30 το απόγευμα, άγνωστοι έσπρωξαν κυλώντας στο οδόστρωμα δυο λάστιχα και παραλίγο να προκληθεί δυστύχημα. Ο οδηγός αυτοκινήτου που κινείτο προς την Καλαμάτα είδε ξαφνικά μπροστά του το λάστιχο κι έκανε ελιγμό για να το αποφύγει. Τότε πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με συνέπεια να χτυπήσει ο καθρέφτης του οχήματός του με τον καθρέφτη του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο τ. αντινομάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος.
Ο οδηγός που έκανε ελιγμό για να αποφύγει τα λάστιχα υπέβαλε μήνυση κατ' αγνώστων. Τόσο ο οδηγός που υπέβαλε μήνυση όσο και ο κ. Παναγιωτόπουλος δηλώνουν βέβαιοι πως κάποιος έσπρωξε τα λάστιχα στο δρόμο νομίζοντας προφανώς πως πρόκειται για… παιχνίδι. Από την πλευρά της Αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη γίνει συστάσεις σε τσιγγάνους και τσιγγανόπαιδα γειτονικού καταυλισμού, ενώ τακτικά γίνονται περιπολίες στην εθνική οδό, προκειμένου να αποφευχθούν άλλα ατυχήματα.
Μιλώντας για το συγκεκριμένο συμβάν, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι ο ίδιος αντέδρασε άμεσα με ελιγμό προς τα δεξιά για να αποφύγει το αυτοκίνητο που μπήκε στο δρόμο του, ενώ ταυτόχρονα ελιγμό έκανε κι ο άλλος οδηγός. Τα δυο αυτοκίνητα πλησίασαν τόσο πολύ που οι καθρέφτες τους χτυπήθηκαν κι έσπασαν. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους να αποφύγουν ο ένας οδηγός τον άλλο, ο κ. Παναγιωτόπουλος είδε ένα λάστιχο να... διασχίζει το δρόμο, ενώ όταν σταμάτησε διαπίστωσε πως ένα ακόμα λάστιχο και μάλιστα μεγαλύτερο βρισκόταν στο οδόστρωμα, λίγο πιο πέρα.
Τα λάστιχα είχαν γλίτσα, λάσπες και νερά, πράγμα που κάνει τον κ. Παναγιωτόπουλο να πιστεύει ότι κάποιος τα είχε μόλις βγάλει από βαλτωμένο χωράφι της περιοχής. Δηλώνει δε απόλυτα σίγουρος πως τα λάστιχα δε βρέθηκαν εκεί τυχαία, ούτε έπεσαν από κάποιο διερχόμενο όχημα.
Να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο σημείο στο Αριοχώρι, στο ύψος του ελαιοτριβείου, έχουν γίνει θανατηφόρα και άλλα σοβαρά τροχαία, και η προσοχή των οδηγών θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.
Κ.Δ.


NEWSLETTER